Scarlett Johanssonin elokuva raivostuttaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman seksikkäimmäksi naiseksi äskettäin äänestetty Scarlett Johansson on joutunut kovaan vastatuuleen uuden elokuvansa myötä. Napoleon Bonapartesta kertova leffa on saanut aikaan kovaa vastustusta varsinkin historioitsijoiden puolelta.

Ensi vuonna ensi-iltansa saava Napoleon and Betsy kertoo maineikkaan sotapäällikön ja 14-vuotiaan teinitytön suhteesta. Historioitsijat ovat raivostuneet romanttisesta tarinasta, sillä heidän mielestään Hollywood-elokuva vääristää ystävysten suhteen todellista luonnetta.

Bonaparte ystävystyi Betsy Balcomben ja tämän perheen kanssa ollessaan karkotettuna St. Helenan saarelle vuonna 1815. Napoleon asui sittemmin perheen asunnossa Melbournen lähistöllä Australiassa odottaessaan oman asuntonsa valmistumista.

Historioitsijoiden mukaan Napoleonin ja 14-vuotiaan Betsyn suhde oli todellisuudessa täysin platoninen ystävyyssuhde, eikä mitään muuta. Heidän mukaansa on naurettavaa edes kuvitella mitään muuta suhteesta. Elokuvan tuottajien mukaan on kuitenkin näyttöä syvemmästä suhteesta Napoleonin ja Betsyn välillä.