Sunrise Avenue sai maailmanlaajuisen levytyssopimuksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen pop-rock-yhtye Sunrise Avenue on solminut maailmanlaajuisen levyttyssopimuksen EMI Music Germany GmbH:n kanssa. Kansainvälinen yhteistyö käynnistetään Saksasta käsin jo kesäkuun aikana videokuvauksilla ja singlejulkaisuilla.

Sopimuksesta tekee erikoisen se, että yhtye ei ole julkaissut Suomessakaan vielä yhtään albumia.

– Ensimmäistä kertaa kansainvälinen jättiyhtiö uskoo suomalaiseen bändiin ilman, että kotimarkkinoilta tarvitsee kerätä näyttöä musiikin kaupallisesta toimivuudesta. Sunrise Avenue erottuu selkeästi muista vientiartisteistamme sillä, että pääosassa on musiikki eikä mustat tukat, kajalilla mustatut silmät tai piikkivyöt, levy-yhtiö toteaa.

Yhtyeen tie kansainvälisille markkinoille aukesi Cannesissa, Suomen isännöimillä MIDEM –messuilla, helmikuussa 2006. Yhtyeen biisintekijä ja solisti Samu Haber osallistui Midemiin Suomen levy-yhtiönsä Bonnier Amigo Music Finlandin kanssa. Messuille tehdyt albuminäytteet saivat useat kansainväliset yhtiöt todella innostumaan bändistä jo paikan päällä ja pikajuna lähti liikkeelle.

Messujen tuloksena ulkomaisille levy-yhtiöille järjestettiin Helsingissä helmikuun lopussa showcase, jonne saapui kymmenkunta levy-yhtiöpäättäjää ja manageria. Keikan tuloksena saatu maailmanlaajuinen sopimus allekirjoitettiin viime viikolla.

Sunrise Avenuelta on Suomessa julkaistu toistaiseksi kaksi singleä All Because Of You ja Romeo. Yhtyeen debyyttialbumi On The Way To Wonderland julkaistaan Suomessa 31.5. 2006.