Jessica Simpson kopioi Madonnan hittiä?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jessica Simpsonin tuorein singlejulkaisu Public Affair on saanut Yhdysvalloissa viime päivinä paljon kritiikkiä, jossa kappaleen väitetään olevan kopio Madonnan Holiday -klassikosta.

1morehit.com -sivusto on nyt verrannut Simpsonin ja Madonnan kappaleita ja löytänyt niistä kovasti yhtäläisyyksiä. Jessican viime kuun lopulla Yhdysvalloissa julkaistu kevyt klubipop-kappale on nyt saanut samalla niskoilleen syytöksiä plagioinnista ja jopa mahdollisesta oikeusjutusta.

Staran tietojen mukaan mistään kielletystä lainaamisesta ei kuitenkaan ole kyse, sillä kappaleen yleisen tunnelman ja sävellajin lainaaminen on täysin sallittua ja jopa hyvin yleistä. Täten Jessican kappale lienee kyseenalainen korkeintaan moraalisesti. Kappaleessa on ilmeisesti lainattu osia myös vuodelta 1965 peräisin olevasta ja useiden artistien levyttämästä Ain’t No Mountain High Enough -kappaleesta.

Vertaa Jessican ja Madonnan kappaleita tästä ja päättele itse onko kyseessä kopiointi. Jessican Public Affair -kappale löytyy kokonaisuudessaan tästä.

PÄIVITYS 10.7.2006, klo 17:14:

Madonna on eilen antamassaan haastattelussa vahvistanut Staran kannan toteamalla, ettei kyseessä ole luvaton kopiointi, sillä kappaleiden tunnelmien kierrättäminen on normaalia luovaa työtä. Yhdysvaltalaiset mediat saavat siis rauhassa viljellä plagiointisyytteitä, mutta oikeusjuttua aiheesta ei saa aikaiseksi.