Apulanta kävi lähellä hajoamista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Menestyksekäs kotimainen rockyhtye Apulanta oli lähellä hajoamista, kun yhtyeen alkuperäinen basisti Tuukka Temonen jätti yhtyeen vuoden 2005 alussa. Sipe Santapukki kertoi asiasta viikonlopun Ilosaarirockissa.

– Se oli bändin uran raskain asia. Lopettamisen uhka oli koko ajan olemassa, Santapukki totesi Ilta-Sanomille.

Temosen tilalle löytyi kuitenkin korvaaja yhtyeen kiertuebändistä, kun Sami ”Parta-Sami” Lehtinen astui taustalta valokeilaan.

– Tuo Partahan on pyörinyt mukana jo niin kauan, että tuntui todella luonnolliselta siirtymältä vaihtaa miehelle kitaran sijasta basso kouraan ja jatkaa tutulla porukalla eteenpäin. Tottakai tämä tuntuu isolta muutokselta, olihan Tuukka kehissä niin järjettömän kauan, mutta nyt kun asiaa on maistellut tässä jonkin aikaa, niin tulevaisuus näyttää todella hyvältä, Toni Wirtanen kertoi tuolloin Staralle.

Tuukan eron syynä oli miehen kiireet elokuva- ja televisiopuolella, joiden takia hänellä ei riittänyt tarpeeksi aikaa yhtyeelle.

– Tuukan omat unelmathan ovat jo kauan olleet yksinomaan tuolla filmipuolella, eikä musiikissa. Meistä Sipen kanssa puolestaan tuntui, että haluaisimme puskea enemmän panosta Apulantaan, keikkailla ja treenata enemmän ja pusata kaikkea, mitä tähän bändihommaan nyt liittyykään, Toni Wirtanen valotti tapahtumien taustoja.

Temosen ja yhtyeen välit ovat edelleen hyvät ja Tuukka on tehnyt yhä muun muassa yhtyeen musiikkivideoita.