Don Johnson Big Band : Busy Relaxin’

Singlet · Stara.fi

Kotimainen Don Johnson Big Band yhdistelee musiikkia uniikilla ja Suomen oloihin erikoisella tavalla. Näin yhtye on noussut kavereille tehdyistä deoista kotimaiseen raskaaseen sarjaan. Yhtyeen uusi levy on menestynyt mukavasti, vaikka siltä ei olekaan löytynyt kakkoslevyn kaltaista jättihittiä.

Busy Relaxin’ on soinut jo kesällä radioissa mukavasti ja se onkin hieno singlelohkaisu. Yhtyeelle tyypilliseen tapaan soundipuolella otetaan haltuun uusia ulottuvuuksia ja soundi on monipuolinen ja kepeä. Tämä single liikkuu musiikillisesti jossain Karibian kuumilla ja valkoisilla hiekkarannoilla, jossa ei kiire vaivaa.

Kertosäkeeseen tuo mukavan säväyksen Emma Salokosken laulu. Soittimien, Emman ja Tommyn lisäksi suutaan käyttää myös beatbox-artisti Felix Zenger, joka on esitellyt taitojaan myös yhtyeen festarikeikoilla. Tommyn vokaalit ovat totuttua peruskauraa, joten flow toimii äärimmäisen hyvin.

Singleltä löytyvä Kiva’s Luxusbonari Experience Inna Dancehall Stylee -versio on nimensä mukaisesti lähinnä kokeellista kikkailua basarisoundeilla ja vokaaleilla. Mukana on myös kappaleen tyylikäs akustinen versio. L.A. Session Drummer tarjoaa kappaleen konseptiversiota ja Pepe Deluxe Refix puolestaan soundeiltaan karumman version nimibiisistä.

Kokonaisuutena Busy Relaxin’ on kepeä kesärallattelu, mutta parhaimmillaan yhtye on kuitenkin keikkalavoilla, joten Stara suosittelee hankkimaan lipun ajoissa, kun DJBB saapuu kaupunkiin!

Pisteet 3/5

HUOM! Stara jutusteli Don Johnson Big Band -yhtyeen Tommy Lingrenin kanssa Provinssirockissa. Kuuntele Tommyn haastattelu Staran podcastissa tästä!