Da Vinci Koodi (PS2)

Pelit · Stara.fi

Leffat ja pelit kulkevat nykyisin käsi kädessä, joten hyvin menestyneet Da Vinci Koodi -elokuva ja kirja muokattiin myös peliksi. Suurin osa leffapeleistä on silkkaa rahastusta, eikä tarinan kulkuun voi vaikuttaa lainkaan. Da Vinci Koodi -peli on tästä kuitenkin miellyttävä poikkeus.

Pelin punainen lanka on lähinnä kirjan mukainen, mutta pelissä on mukana myös sivujuonteita ja tehtäviä, joista ei alkuperäisessä tarinassa ole tietoakaan. Peliä olisi toki voinut viedä vieläkin enemmän omille poluilleen. Esimerkiksi useimmat tehtävät ovat liian helppoja.

Pelin grafiikka ei hivele silmää, eikä äänimaailmakaan ole parhaasta päästä, varsinkin kun dialogia on liikaa. Hahmot eivät ole näyttelijöiden näköisiä, joten peli perustunee juuri kirjaan. Tekniseen toteutukseen ei siis ole panostettu tarpeeksi pelimerkkejä, jotta lopputulos olisi ollut paras mahdollinen. Esimerkiksi tappelut on toteutettu ärsyttävän tökerösti. Silti pelikokemus yllättää leffapelien sarjassa juuri ja juuri positiivisesti.

Plussat+ Elokuvasta poikkeavia tehtäviä+ Pelin kulku jouhevaa

Miinukset– Grafiikka tökeröä– Ääninäytteleminen heikkoa– Tehtävät liian helppoja– Liikaa dialogia

Pisteet 2/5