LocoRoco (PSP)

Pelit · Stara.fi

Pelimaailman vuoden mielenkiintoisin uutuus lienee LocoRoco, joka jatkaa Electroplankton-pelin jalanjäljillä tuoden pelimarkkinoille jotain ihan oikeasti uutta. LocoRoco asettaa käsikonsolin ohjaustekniikan uuteen valoon, kun 2D pelihahmoa ohjataan pelimaailmaa kallistamalla, jolloin painovoima siirtää isoa keltaista pallohahmoa ruudulla. Peliä ohjataankin vain kahdella napilla.

LocoRocon voisi kuvitella olevan suunnattu lähinnä 3-vuotiaille, mutta se hurmasi hetkessä myös joukon kolmekymppisiä pelaajia. Äärimmäinen yksinkertainen peli kietoo nopeasti myös monipuolisempien action-pelien ystävät ”pikkusormensa” ympärille tuntikausiksi.

LocoRoco rikkoo perinteisiä pelikaavoja ohjauksen lisäksi myös pehmeän räikeällä pelimaailmallaan, joka rauhoittaa ja saa pelaajan niin sanottuun ”aivot narikkaan” -tilaan. Ainoastaan pelin rasittava musiikki onnistuu ärsyttämään.

Plussat+ Viimeinkin jotain uutta+ Mahtava ohjaustekniikka+ Rentouttava pelimaailma

Miinukset– Todella rasittava musiikki

Pisteet 5/5