Formula One 06 (PS2)

Pelit · Stara.fi

Formulapelit ovat yksi perinteisimmistä konsolipeleistä. Kauden odotetuin formulapeli on varmasti Formula One 06, joka sisältää luonnollisesti parhaillaan käynnissä olevan kauden tallit, kuskit, radat ja säännöt.

Pelin suomenkieliset äänet ovat pääsääntöisesti hyviä, mutta kolme sekuntia lähdön jälkeen on hieman turha hehkuttaa, että ”Olet parantanut koko ajan sijoitustasi!”, vaikka se pitäisikin paikkansa. Ääninä kuullaan mm. Oskari Salo, Joke Linnamaa, Matti Kyllönen ja Erkki Mustakari, jonka ääntä on mukava kuulla myös pelissä.

Kärsimättömille pelissä on pikakisa, mutta vasta mestaruuskausi antaa pelattavaa pitkäksi aikaa tarjoten kaiken mahdollisen ajettavan vapaista harjoituksista itse kisaan, sekä tietenkin auton säätämistä. Aika-ajojen toteutus on monipuolinen, mutta hieman sekava. Halutessaan pelaaja voi pelata myös valitsemansa kisaviikonlopun kokonaisuudessaan.

Auton ohjaus- ja jarruapu toimii tehokkaasti, mutta välillä auto hidastelee ilman syytä jopa suorilla. Tekoälyssä on siis vielä parantamisen varaa. Pelissä pitäisi olla myös tekoälypelaajien kolareita, mutta ainakaan parin illan testauksen aikana kolareita ei näkynyt. Formula One 06 on kuitenkin sarjansa parasta antia vuosikausiin.

Plussat+ Hyvä pelituntuma+ Tutut suomalaiset äänet+ Aika-ajon monipuolisuus+ Monipuoliset pelitilat

Miinukset– Jarruapu hidastelee suorillakin– Hieman sekava aika-ajo

Pisteet 4/5