Metallica alistui kappaleidensa internet-myyntiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin rock-yhtyeisiin lukeutuva Metallica on tähän saakka lähtökohtaisesti kieltänyt kappaleidensa myynnin internetissä. Nyt uutta tekniikkaa vieroksuneet tähdet ovat lopulta alistuneet nykyajan realiteeteille ja myöntäneet biisikohtaisen nettikaupan olevan ajankohtaista myös heille.

Digitaalista vallankumousta kynsin ja hampain vastustanut yhtye on antanut luvan myydä musiikkiaan sähköisessä muodossa iTunes -verkkokaupassa. Tähän saakka yhtye on myynyt levyjään ja livekeikkojensa tallenteita hyvin rajoitetusti ja vain kokonaisina. Jatkossa yhtyeen musiikkia voi siis ostaa kappale kerrallaan. Tosin vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

– Viimeiden vuoden aikana olemme huomanneet yhä useampien faniemme käyttävän verkkopalveluja, kuten iTunesia, musiikkinsa ostamiseen. Nyt tarjoamme faneille mahdollisuuden ostaa kappaleitamme myös yksittäin, yhtye kirjotti verkkosivuillaan.

Aiemmin Metallican musiikkiaan albumeittain esimerkiksi Yahoo! Musicissa, MSN Musicissa ja Rhapsody-palvelussa. Vasta tuore sopimus Applen kanssa tuo yhtyeen musiikin myytäväksi kappaleittain. Metallican tuotannosta tuli myyntiin tiistaina kymmenen albumillista tavaraa, ja mukana oli myös aiemmin julkaisemattomia livekappaleita ja bonusraitoja.

Metallicasta on tullut piratismin vastaisen taistelun keulakuva, sillä yhtye on nostanut useita oikeusjuttuja musiikkiaan laittomasti jakaneita tahoja vastaan. Taannoin yhtye meni sodassaan niin pitkälle, että Ulrich toimitti henkilökohtaisesti 30.000 Napster-käyttäjän listan viranomaisille.

Musiikkiaan panttaavat vielä verkkokaupasta esimerkiksi The Beatles, Radiohead, Led Zeppelin ja Garth Brooks.