Sunrise Avenue : On The Way To Wonderland

Albumit · Stara.fi

Kesän kotimaisiin yllättäjiin lukeutuva Sunrise Avenue rokkaa esikoisalbumillaan tyylikkäästi ja positiivisessa hengessä. Soundiltaan lähinnä kesäistä jenkkipoppia oleva albumi toimii mallikkaana vastavetona mustanpuhuvalle goottirockille.

Avausraita Choose To Be Me on rennon kesäinen raita, mutta ratkaiseva koukku jää löytymättä. Esikoissingle All Because Of You rokkaa jo hieman tykimmin ja tarjoaa tarttuvan kertosäkeen. Diamonds esittelee hieman tummempaa soundia ja saa jalan liikkeelle. Hieno biisi ja vielä parempi kertosäkeistö, eli hittikamaa. Heal Me -slovarissa säväyttävät erityisesti Samun vokaalit.

It Ain’t The Way -kappaleen räväkkä kertosäe tykittää myös hienosti. Tylsä Destiny hakee fiilistä jostain 60-luvulta, eikä tartu oikein mitenkään. Keski-Euroopassa hyvin menestyvä hittiviisu Fairytale Gone Bad on levyn paras raita. Kertosäe tarttuu kuin purkka tukkaan ja muutenkin meisinki on mainio. Levyn nimiraita alkaa kevyesti, mutta rävähtää lopulta energiseksi popiksi.

Yhtyeen soundi on laadukasta, mutta hienoinen särmän ja räväkkyyden lisääminen tekisi hyvää, sillä vaikka musisointi toimii ja paketti on kunnossa, se viimeinen terä jää puuttumaan. Toisaalta ainakin jenkkimarkkinoilla positiivisella Kalifornia-popilla on suuret markkinat. Sunrise Avenue tulee keikkumaan Euroopan singlelistoilla vielä tulevan talven aikana.

Pisteet 3/5