Hakattu Korn-fani kuoli vammoihinsa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Provinssirockin keikkansa laulajan vakavan sairastapauksen takia perunut ja sittemmin keikkatauolla ollut Korn-yhtye on palannut Family Values -kiertueelleen. Turnee käynnistyi uudelleen Nashvillesta, mutta jo seuraava keikka Atlantassa päättyi sunnuntaina traagisesti.

Atlantassa yhtyettä oli saapunut katsomaan arviolta 17.000 ihmistä. Hyvin jatkuneen kiertueen tunnelmia latisti törkeä pahoinpitely, kun keikan aikana yleisön joukossa ollut yhtyeen 30-vuotias fani Andy Richardson hakattiin pahasti. Richardson todettiin sairaalassa aivokuolleeksi ja häntä pidetään hengissä hengityskoneen voimalla.

Hän oli konsertissa yhdessä kehitysvammaisen pojan ja raskaana olevan vaimonsa kanssa. Mies pyysi vieressään olleita kahta miestä rauhoittumaan, minkä jälkeen miehet hakkasivat hänet. Richardson julistettiin kuolleeksi eilen iltapäivällä. Atlantan poliisi tutkii asiaa murhana. Tekijöitä ei ole vielä tavoitettu.

Aivokuolemalla tarkoitetaan tilaa, jossa aivojen toiminta on peruuttamattomasti loppunut, vaikka sydän ja verenkierto toimivat yhä. Henkilöä voidaan pitää ”hengissä” hengityskoneella, mutta tilasta ei voi kuitenkaan toipua. Aivokuollut henkilö on myös Suomen lain mukaan kuollut.