Harry Potter -kirjoilla superrikkaaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Harry Potter -kirjasarjallaan maailmanmaineeseen noussut JK Rowling on saanut työstään muutakin kuin mainetta ja arvostusta. Hän on nimittäin noussut historiallisesti kymmenen eniten ansaitsevan julkkiksen joukkoon Forbes -talouslehden seuratulla listalla.

Rowling ansaitsi Harry Potter-tarinoilla ja niiden oheistuotteilla viime vuonna huimat 41 miljoonaa puntaa, eli 62 miljoonaa euroa. Vuoden minuuttiansioksi tulee näin ollen noin 116 euroa, mikä nosti hänet Forbesin listan yhdeksänneksi.

Yleensä listalla nähdyt julkkikset ovat olleet sillä hetkellä pinnalla olleita ja ahkeria näyttelijöitä. Heidän tulonsa ovat voineet nousta parhaina vuosina jopa sataan miljoonaan. Kirjailija on kuitenkin Forbesin listalla perin harvinainen näky, mutta JK Rowling on löytänyt oman ”kultajyvänsä” ja pannut sen poikimaan.

Eniten viime vuonna julkkiksista tienasi ohjaaja-tuottaja Steven Spielberg, jonka vuositulot olivat noin 276 miljoonaa euroa. Maailman rikkain musta nainen, Oprah Winfrey, ansaitsi 185 miljoonaa euroa.