Mel Gibson selvisi ilman vankeustuomiota

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rattijuopumuksesta äskettäin kiinni jäänyt näyttelijä Mel Gibson tuomittiin eilen rattijuopumuksesta 1.200 dollarin sakkoihin ja kolmen vuoden koeajalle. Näyttelijä ei itse saapunut lainkaan oikeuden istuntoon Malibussa, Kaliforniassa, mutta myönsi tekonsa asianajajansa välityksellä, ja vältti samalla vankilaan joutumisen.

Kolmesta syytteestä kaksi hylättiin. Oikeudenkäynnin piti alunperin olla vasta 28. syyskuuta, mutta sitä aikaistettiin Gibsonin asianajajan pyynnöstä.

Joidenkin eilen julkaistujen tietojen mukaan Gibson olisi saanut ehdollisen vankeustuomion, mutta nämä tiedot on nyt kumottu perättöminä. Mel Gibson joutuu sakkojen maksamisen ja koeajan lisäksi tekemään myös julkisen valistusvideon, jossa hän kertoo kuinka vaarallista on ajaa autoa alkoholin vaikutuksen alaisena ja kirjautumaan välittömästi vieroitusklinikalle.

Gibsonin pidätys aiheutti laajaa paheksuntaa hänen nimitellessään poliiseja lukuisilla alatyylisillä nimityksillä, joista osa suututti myös uskontokuntia. Paikallinen poliisi pyrki ensin salaamaan näyttelijän käytöksen, jotta siitä ei olisi aiheutunut haittaa Gibsonin uralle.

Aiemmin uutisoitiin myös, että Gibson olisi kirjautunut klinikalle heti rattijuopumuksen jälkeen. Nyt on kuitenkin selvinnyt, että hän on oleskellut tapauksen jälkeen kotonaan.