Suomalainen elokuva teki BBC-historiaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen elokuva teki uuden aluevaltauksen, kun Britannian yleisradioyhtiö BBC lähetti RIOT-ON! -dokumenttielokuvan prime time-ajalla eilen illalla. BBC:n mukaan kyseessä on sen historian ensimmäinen suomalaisen henkilön ohjaama prime timessa esitettävä dokumenttielokuva.

RIOT-ON! nähtiin elokuvasarjassa, jossa muita elokuvia ovat mm. kulttielokuva Overnight ja Hollywoodin roolitusbisnekseen sukeltava Behind the Couch.

RIOT-ON! sai esityksensä yhteydessä huomiota myös lehdistössä, kun The Times ja Guardian nostivat sen televisiosivuillaan suositeltavien ohjelmien joukkoon. The Times kuvaili elokuvaa ”yltäkylläisesti leikatuksi”, ”poikkeuksellisen rääväsuiseksi” ja ”ratkiriemukkaaksi” dokumentiksi it-buumista.

Kim Finnin ohjaama elokuva on palkittu mm. Raindance Fim Festívaalilla ja Boston Underground Film Festivaalilla. Se kertoo vuosina 2000–2002 toimineen Riot Entertainment -yrityksen noususta, uhosta ja tuhosta. Yhtiön päämääränä oli mullistaa matkapuhelimille suunnatut pelimarkkinat.