Tähtiportti-sarja lakkautetaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suositun elokuvan pohjalta televisiosarjaksi laajentunut Stargate SG-1, eli suomeksi Tähtiportti, on päätetty jättää pois Sci-Fi Channelin ohjelmistosta. Richard Dean Andersonin aiemmin esittämälle Jack O’Neillille tulee ensi vuonna täyteen kymmenen vuotta galaksimatkailua. Nykyisissä jaksoissa Anderson ei ole enää vakituisesti mukana, ja osin siitä syystä katsojaluvut ovat olleet laskevia.

Kanava on päättänyt kuitenkin jatkaa Tähtiportin sivusarjaa, Stargate Atlantisia, sen neljännelle tuotantokaudelle. Viime perjantaina Yhdysvalloissa nähtiin Tähtiportti -sarjan 200. jakso. Jakso keräsi ruutujen ääreen Nielsen Media Researchin mukaan noin 2,5 miljoonaa katsojaa.

Nyt Tähtiportti on siis ilman kanavaa, mikä tarkoittaa normaalisti sarjan lopettamista, ellei joku toinen kanava pelasta sitä. Yhteensä Tähtiporttia on sen loppuessa esitetty 215 jaksoa kymmenen vuoden aikana. Määrä on suurempi kuin esimerkiksi Salaiset kansiot -sarjalla ja siksi sarja onkin kaikkien aikojen pisimpään esitetty sci-fi sarja Yhdysvalloissa.

Sarjaa on esitetty Sci-Fi Channel -kanavalla vuodesta 2002 saakka. Sitä ennen sitä esitettiin Showtime -kanavalla.