Tom Cruisesta tuli yleisön inhokki, mutta ura jatkuu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tom Cruise sai tiistaina potkut Paramount Pictures -elokuvayhtiöstä, kun hänen epäasiallinen ja sekava käytöksensä ja skientologian ylistyksensä menivät yhtiön johtajan Sumner Redstonen mielestä liian pitkälle. Cruisen ja Paramountin menestyksekäs yhteistyö oli jatkunut tätä ennen jo 14 vuotta.

Johtajan mukaan käytös oli Cruiselle ”uraitsemurha”, sillä tähden käytös maksoi studiolle arviolta 150 miljoonaa dollaria menetettyinä lipputuloina, kun Mission Impossible 3 ei menestynyt odotetusti tuottaen ”vain” 393 miljoonaa dollaria.

Yhdysvalloissa tehtävä julkkisten Q Score -suosiomittaus on näyttänyt Cruiselle tummanpunaista. Entisestä suosikkinäyttelijästä on tullut mittauksen mukaan suorastaan hylkiö, kun hänet negatiivisesti suhtautuvien määrä tuplaantui vuodessa ja positiivisesti suhtautuvien määrä putosi 40 prosenttia.

Nyt Yhdysvalloissa punnitaan kovasti Cruisen uran jatkomahdollisuuksia. Monet uskovat, että sekoilujensa takia Top Gun-tähteä ei haluta enää mukaan elokuviin, mutta useat elokuvabisneksen ammattilaiset ovat kertoneet uskovansa Cruisen uran kääntyvän vielä takaisin nousuun pitkällä tähtäimellä.

– Hän ei ole sentään tappanut ketään, eikä jäänyt kiinni rattijuopumuksesta tai hakannut vaimoaan. Uskon, että hän pysyy jatkossakin bisneksen ykkösnimien joukossa ja tulee vielä saamaan hyviä rooleja ja ansaitsemaan studioille paljon rahaa, Mandalay Entertainment Groupin johtaja Guber totesi.

Redbus Groupin johtaja Simon Franks on samoilla linjoilla ja haluaa jatkossa sijoittaa yhtiönsä rahoja Cruisen tuotoksiin.

– Monet näyttelijät ovat yliarvostettuja, mutta Cruise on yksi harvoista aliarvostetuista. Hän ei ole vielä koskaan flopannut, joten yritys saa hyvän tuoton sijoitukselleen.

Tom Cruise tulee lisäksi jatkamaan yhteistyötä Paramountin kanssa yhtiönsä kautta, sillä yrityksillä on parhaillaan useita projekteja työn alla, Yahoo! News uutisoi.