Wilmer Valderrama

Haastattelut · Stara.fi

Stara tapasi Wilmer Valderraman Los Angelesissa tähden valmistautuessa hyvästelemään 70’s Show-ohjelmansa. Valderrama kertoo rakkaudestaan sarjaan, joka käynnisti hänen uransa ja siitä mitä tulevaisuus tuo tullessaan suosikkisarjan jälkeen.

– On jännittävää hyvästellä sarjaa juuri nyt. Tavallaan jätän taakseni tietyn aikakauden, joka on myös ollut urani parasta aikaa. Odotan innolla uutta lukua elämässäni, joka onkin jo alkanut. Juuri nyt asiat ovat oikein hyvin.

Wilmer Valderramalla on juuri nyt kädet täynnä työtä. Hän on juuri aloittanut Yo Moma -sarjan MTV-kanavalla. Ajatuksena on kilpailu, jossa etsitään parasta Yo Moma -vitsiä. Idea sarjaan on hautunut jo jonkin aikaa. Useita vuosia sitten, vierailtuaan Etelä-Amerikassa, Valderrama mietti viihteen tulevaisuutta ja uutta muotoa.

– Mikä todella avasi silmäni mahdollisuuksiin viihdemaailmassa ja kehoitti minua olemaan hieman luovempi. Olin lehdistökiertueella 70’s Show’n kanssa kuusi ja puoli vuotta sitten Brasiliassa ja Argentiinassa. Opin, että siellä on olemassa suuri markkinarako uuden aallon viihteelle. Sain siitä inspiraation ja aloin tuottaa ja kirjoittaa.

– Haluan tuottaa uuden aallon televisiota ja elokuvia, koska uskon, että nykyinen sukupolvi on siihen valmis. Näemme kaikki, etteivät komediat ja hupiohjelmat myy enää kuten ennen, mutta haluamme silti tuottaa samaa kamaa uudestaan ja uudestaan. Olen innoissani, että voin itse tuottaa samaan pinoon. Kaikki, mitä olen tehnyt viime kesänä on niin kutsuttua uuden aallon viihdettä.

Valderrama on juuri tehnyt trillerin Fast Food Nation, joka pohjautuu myyntimenestyskirjaan. Tällä hetkellä hän filmaa elokuvaversiota televisiosarjasta ChiPS.

– Juuri nyt saan esittää unelmieni roolia, Ponchoa, ChiPS -elokuvassa. Aiomme tehdä tämän oikein, joten pidämme mielessä mitä ennen tehtiin huonosti – ja nyt teemme sen oikein.

Venezuelassa varttunut Valderrama voi kiittää 70’s Show’ta kaikista mahdollisuuksistaan. Hän on nyt näytellyt Feziä, ulkomaalaista vaihto-oppilasta viimeiset kahdeksan vuotta. Valderrama on innoissaan jättäessään suosikkisarjan taakseen, eikä emmi siirtyä eteenpäin.

– Viime vuonna, kun keskusteltiin sarjan tulevaisuudesta, sen katsojaluvut olivat huimat. Totesimme silloin, että tehdään hulluin kaikista tuotantokausista, ja uskon että onnistuimme siinä. Muutama ihminen on halunnut keskustella uusintakierroksesta 70’s Show’lle, mutta juuri nyt se ei kiinnosta minua. Tällä hetkellä sanon innoissani hyvästit sarjalle.

– Meillä kaikilla on mahdollisuus työskennellä vielä yhdessä. Ashton ja minä olemme keskustelleet tuottamisesta yhdessä. Topherin kanssa haluamme löytää huumoriohjelman, jota voisimme työstää yhdessä. Ennemmin tai myöhemmin sellainen kyllä löytyy, mutta juuri nyt uskon, että fanit ansaitsevat pienen tauon meistä kahdesta samassa kuvassa.

Valderrama lupaa haastattelun lopuksi, että suosikkisarjan viimeisestä osasta tulee ikimuistoinen. Hän ei kiistä, etteikö sarjan joukkio voisi tehdä joskus vielä paluuta televisioruutuihin.

– Jääköön se teille vielä tulevaisuuteen nähtäväksi. Minun on kuitenkin sanottava, että viimeinen jakso on mieleenpainuvin kaikista. Ja parasta siinä on se, että meillä on niin paljon ystäviä joiden kanssa se jakaa, Wilmer vinkkaa Staralle.

Carita Rizzo

Los Angeles