Nokian puhelin lataa podcasteja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen matkapuhelinvalmistaja Nokian tuoreimpiin puhelimiin lukeutuvat Symbian 60 3nd Edition -järjestelmää käyttävät laitteet latavat nyt mukaansa myös podcasteja. Nokia julkaisti taannoin betaversion Nokia Podcasting Application -ohjelmasta, jolla podcastien siirtäminen laitteisiin on helppoa.

Nokia N91 osaa ladata podcasteja jo suoraan puhelimeen langattomalla verkkoyhteydellä, mutta muilla laitteilla podcastit pitää kierrättää iPodien ja muiden MP3-soitinten tapaan tietokoneen kautta. Ilmainen ohjelma on ladattavissa osoitteessa www.nokia.com/podcasting/.

Nokia ohjelma osaa ladata useita podcasteja samanaikaisesti ja antaa kuulijan esikuunnella vielä latauksessa olevaa lähetystä.

Podcast on verkossa liikkuva äänitiedosto, jonka metatiedon avulla kuulijan tietokone tai puhelin voi ladata kyseisen ohjelmavirran uudet jaksot automaattisesti laitteeseen. Kärjistetysti kyseessä on personoitava radiokanava, josta kuulija valitsee haluamansa ohjelmat.

Suomen ensimmäisen kaupallisen podcast-lähetyksen julkaisi Stara.fi lokakuussa 2005. Sittemmin kaupallisia lähetyksiä on ryhtynyt tuottamaan myös Radio NRJ. Yleisradio on niin ikään aktiivinen podcast-tuottaja. Suomen kaikkien aikojen ladatuin podcast-lähetys lienee Staran julkaisema Lordin haastattelu, jota on ladattu jo yli 30.000 kertaa.

Tutustu Staran podcasteihin tästä!