Nokia valjasti Brian Enon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen matkapuhelinjätti Nokia julkisti eilen neljä uutta puhelinmalliaan. Samalla selvisi, että Nokia on valjastanut palvelukseensa maineikkaan konemusiikki-guru Brian Enon, joka on säveltänyt hälytys- ja soittoäänet Nokian uuteen 8800 Sirocco Edition -puhelinmalliin.

Brian Eno on yksi elektronisen musiikin tunnetuimpia pioneereja. Hänen musiikillinen uransa alkoi Bryan Ferryn kanssa perustamassaan Roxy Music -yhtyeessä, joka kuitenkin hajosi vuonna 1973. Soolouralle siirtynyt Brian Eno on sittemmin julkaissut lukuisia albumeja ja luonut niillä uutta suuntaa elektroniselle musiikille.

Eno on tehnyt tiivistä yhteistyötä lukuisten megatähtien kanssa. Heistä mainittakoon esimerkiksi Luciano Pavarotti, David Byrne ja David Bowie sekä yhtyeet Talking Heads, U2 ja Ultravox. Lisäksi hän on säveltänyt Windows 95 -käyttöjärjestelmän käynnistysäänen.

Tuhat euroa maksavassa 8800 Sirocco Edition -puhelimessa on ruostumaton teräskuori ja kahden megapikselin kamera. Puhelin on Nokian mukaan jo nyt myynnissä valikoiduilla markkinoilla.