Phoenix : It’s Never Been Like That

Albumit · Stara.fi

Ranskalainen ”niin sanottuun brittipop-genreen” lukeutuva Phoenix tarjoaa uudella It’s Never Been Like That -albumillaan rutkasti hyvää mieltä tuottavaa musiikkia. Yhtyeen tyyliä voisi luonnehtia The Strokes, Kashmir ja Franz Ferdinand-tyyppiseksi rock-popiksi.

Phoenix ei onneksi sorru lauluissaan liialliseen sekoiluun, vaan biisit pysyvät kasassa, ja kaikki levyltä löytyvät laulut kuulostavat miellyttävän hyvältä.

Albumilta löytyy kesäistä pop-rockia, jota kuunnellessa väkisinkin hieman piristyy. Omassa genressään levy on varsin onnistunut tuotos. Kokonaisuutena levy on aika tasalaatuinen ja jossain määrin myös hyvin tavanomainen. Levyltä on hieman vaikea huomata milloin biisi vaihtuu, sillä kaikki laulut kuulostavat jotenkin samalta. Bändiltä olisi kaivannut hieman enemmän omaperäisyyttä peliin.

Suhteellisen tasapaksun levyn helmiä ja huonoja biisejä on vaikea nimetä. Mikään biisi ei oikein jää mieleen hyvänä tai huonona, kaikki laulut ovat ”ihan hyviä”. Viimeisen biisin loputtua tekee mieli painaa uudestaan play:tä, sillä tuolloin on jo unohtanut, miltä levyn alkupään biisit kuulostivat. Onko tämä hyvä vai huono asia, sen voi jokainen päättää itse.

Pisteet 4/5