Jennifer Love Hewitt

Haastattelut · Stara.fi

Näyttelijä Jennifer Love Hewitt tuli suomalaisille tutuksi 90-luvulla esitetystä televisiosarjasta Paratiisilinnut. Sittemmin kaunotar nähtiin sarjassa Viiden juttu, josta hän sai hyvän ponnahduslaudan orastaneelle elokuvauralleen.

Uudessa Aavekuiskaaja -televisiosarjassa hänen roolihahmonsa Melinda Gordon elää rauhallista elämää. Hän on onnellisesti naimisissa upean miehen kanssa, omistaa pienen antiikkikaupan yhdessä parhaan ystävänsä kanssa ja vaikuttaa kaikin puolin onnelliselta pienen kaupungin pienissä ympyröissä. Vaikkakin, hän puhuu kuolleille.

Melindana Jennifer Love Hewitt auttaa kuolleita siirtymään tuonpuoleiseen, silloin kun he ovat keskeneräisten asioiden takia jääneet elävien puolelle. Stara tapasi Hewittin Los Angelesissa, jossa tähti kertoi uudesta tv-sarjastaan ja sen suosiosta, joka yllätti tämän kokeneen näyttelijän.

– Olen todella yllättynyt. Ja kovin kiitollinen, että saan olla osana tätä. Kun olin suositussa Viiden juttu -sarjassa, en arvostanut ollenkaan sitä mitä sarja oli ja kuinka vaikeaa sen tekeminen oli. Ja nyt kun minulla on ollut aikaa, olen katsonut lempisarjojani ja nähnyt kuinka lempisarjani lopetetaan.

– Tiedän ja ymmärrän nyt mitä tarkoittaa kun sarja on menestynyt. Ihmiset todella seuraavat sitä! Tunnen olevani onnekas ja voin vain toivoa, ettei tämä pääty vielä lähiaikoina, Lewitt hehkuu.

Kolmesta vakituisesta roolihahmosta vain yksi voi puhua kuolleille. Kiireisen Hewittin onkin vaikeaa ylläpitää elämää työn ulkopuolella, joten musiikki, elokuvat ja urheilu saavat kaikki nyt odottaa.

– En ole päässyt kuntoilemaan ehkä viimeiseen kuuteen kuukauteen ja käsivarteni heiluttavatkin neljälle ihmiselle samaan aikaan, Jennifer nauraa koskettaen hauistaan.

– Jos saamme jatkaa sarjan tekemistä toiselle tuotantokaudelle, minun on ehdottomasti hankittava henkilökohtainen kunto-ohjaaja. Raskas työtahti vaatii veronsa ja sen myös näkee vartalostaan.

Hewitt ja hänen vastanäyttelijänsä Aisha Tyler ovat ystävystyneet nopeasti. Tyler kertoo, että he usein ilottelevat kuvauspaikalla laulaen I Like Big Butts -kappaletta ja että hän on jopa opettanut Jenniferiä rentoutumaan.

– Olen oppinut virkkaamaan! On ihanaa, kun voi sulkea aivonsa pois päältä ja unohtaa että on töissä. Aisha ja minä siis virkkaamme nykyisin, Hewitt paljastaa.

Kuolleille puhuminen päivittäin luonnollisesti näkyy myös työn ulkopuolella. Hewitt on oppinut huomaamaan sen omassakin elämässään.

– Olin hiljattain ravintolassa ja huomasin kuinka pieni poika puhui näkymättömälle ystävälleen. Lapsen äiti totesi meille, ettei kannata välittää – poika vaan puhuu näkymättömälle ystävälleen “Chuckille”. Sanoin pojalle, “Tiesitkö, että näkymättömät ystävämme ovat itse asiassa haamuja. Älä koskaan usko ketään, kun he sanovat ettei ystäväsi ole totta.”

– Silloin tajusin, että mitä ihmettä olin tekemässä? Ystäväni katsoivat minuun ja suosittelivat minulle lomaa, koska uskoin haamuihin. Uskoisin, että olen ollut liikaa töissä, mutta nautin siitä kovasti.

Uuden televisiosarjansa lisäksi Jennifer jatkaa myös elokuvaurallaan. Hän on mukana kesällä ensi-iltansa saavassa Karvinen -elokuvan jatko-osassa sekä mahdollisesti myös Streetlight –trillerissä. Tunnetuin Hewittin elokuva on Sydäntenmurkaajat, jossa hän näytteli pääosaa yhdessä Sigourney Weaverin kanssa.

Carita Rizzo

Los Angeles