Borat voitti ensimmäisen oikeusjuttunsa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittua Borat -elokuvaa vastaan nostetut oikeudenkäynnit ovat pääsemässä alkuun. Ensimmäisenä käsiteltiin kanne, jossa vaadittiin leffan DVD-julkaisun kieltämistä. Kaksi elokuvassa nähtävää miestä vaativat, että heidän osuutensa takia elokuvan DVD-julkaisu tulee estää tai ainakin heidän kohtauksensa poistaa elokuvasta, koska he eivät tienneet olevansa mukana elokuvassa.

Los Angelesin oikeusistuimen tuomari Joseph S. Biderman päätti kuitenkin perjantaina asian Boratin hyväksi. Hänen mukaansa kyseistä kohtausta ei ole edes tarpeen leikata pois DVD-versiosta.

Oikeusjutun nostaneiden veljeskuntalaisten mukaan heidät huijattiin esittämään elokuvassa rasistisia ja seksistisiä kommentteja. Poikien mukaan kuvausryhmä juotti heidät humalaan ennen kuin pyysivät nimet elokuvan sopimukseen. Kyseisessä kohtauksessa Borat liftaa asuntoautoon, jossa on matkustajina opiskelijapoikia. Tilanne ei siis ollut lavastettu.

Tulossa on vielä useita muita samankaltaisia oikeusjuttuja.