Jann Wilde & Rose Avenuen kappaleet diskattiin Euroviisuista!

Euroviisut · Stara.fi

Stara.fi:n juuri saamien tietojen mukaan Suomen Euroviisupaikasta kisaavan Jann Wilde & Rose Avenue -yhtyeen molemmat kilpailukappaleet on diskattu kilpailusta. Tietojemme mukaan kappaleet on julkaistu sääntöjen vastaisesti levyllä ja YouTube.com -sivustolla, joten yhtye on syyllistynyt sääntörikkomukseen.

Euroviisujen sääntöjen 3. kohdassa todetaan yksiselitteisesti, että Suomen loppukarsintaan osallistuvia sävellyksiä ja sanoituksia ei saa julkisesti esittää tai julkaista ennen 11. helmikuuta 2007. Yleisradion omissa lähetyksissä kappaleita saa esittää jo aiemminkin. Yhtyeen kilpailukappaleet on julkaistu kaupallisesti EP:llä jo vuonna 2005.

Stara.fi tavoitti yhtyeen manageri Tommi Liimataisen puhelimitse lauantai-iltana.

– Jann Wilden jäsenet ovat tapahtuneesta shokissa, ja se on ymmärrettävää, mikäli viisu-unelma viedään heiltä heti alkuun, Liimatainen kertoi Stara.fi:lle.

– Olen varma, että meillä on tullut kommunikaatiohäiriö järjestävän tahon kanssa asiasta. Töitä on tehty todella paljon ja keskitytty Keski-Eurooppaan sekä Skandinaviaan ehdokkuuden markkinoinnissa.

Jann Wilde & Rose Avenue -yhtyeen oli siis tarkoitus olla mukana viisukarsinnoissa kahdella kappaleella, mutta sekä Soft Is Selling että Lover Lover Lover löytyvät jo nyt internetistä. Stara.fi löysi esimerkiksi Soft Is Selling -kappaleen musiikkivideon helposti YouTube.com -palvelusta. Katso video tästä tai artikkelin alta.

PÄIVITYS 7.1.2007, klo 01.00: Myöhään lauantai-iltana yhtye ilmoitti verkkosivuillaan, että yhtyettä ei välttämättä diskata kokonaan ulos Euroviisuista. Yhtye odottaa parhaillaan asiasta vahvistusta Euroviisujen direktoraatilta.