Supertähti Nelly Furtado varasti suomalaisbiisin. Vertaa itse!

Viihdeuutiset · Stara.fi

R&b-musiikin supertähti Nelly Furtado on joutunut plagiaattikohun keskelle. Hänen Loose -albumiltaan löytyvä Do It -kappale kuulostaa nimittäin osin hämmästyttävässä määrin suomalaisen Janne Sunin työstämältä Acid Jazzed Evening -kappaleelta. Kappaleita verrataan YouTube.com -palveluun ladatussa videossa.

Suni on julkaissut kappaleensa jo vuonna 2000 artistinimellä Tempest. Silloin kappale voitti Assembly -tapahtuman yhteydessä järjestetyn musiikkikilpailun, Findance.com -sivusto uutisoi eilen. Kilpailun kautta kappale on hyvinkin voinut päätyä Atlantin taakse ja Furtadon tuottajien korviin. Albumilla kyseisen kappaleen tekijöiksi on merkitty Nate Hills ja Tim Mosley.

Stara.fi tapasi Nelly Furtadon äskettäin Lontoossa. Silloin supertähti kertoi albuminsa kappaleiden syntyneen pääasiassa studiossa yöaikaan tapahtuneen jammailun pohjalta.

– Tavoitteenamme oli nauttia musiikin teosta. Toteutimme albumin spontaanissa ilmapiirissä, jammailimme vain studiossa. Kehittelimme mielenkiintoiselta kuulostavia soundeja. Laulut syntyivät kuin itsestään, Nelly kertoi Stara.fi:lle. Lue koko haastattelu tästä!

Uusien tietojen valossa kappaleiden spontaaniudesta voidaan olla montaa mieltä. Mikäli kappale ei olisi plagiaatti, kyseessä olisi todella harvinainen yhteensattuma. Vertaile itse kappaleita kyseisessä videopätkässä tästä tai artikkelin alta.