Pedofiliaelokuva kuohuttaa Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywoodin kuumin lapsitähti Dakota Fanning on aiheuttanut Yhdysvalloissa suuren kohun roolisuorituksellaan elokuvassa Hounddog. Siinä 12-vuotias Fanning näyttelee pikkutyttöä, joka isä raiskaa hänet. Yhdysvaltojen vanhoilliset piirit ja kirkon edustajat ovat tuominneet lapsitähden käytön roolissa jyrkästi.

Elokuva näytettiin ensimmäistä kertaa julkisesti Sundance-festivaaleilla maanantaina. Se sai välittömästi aikaan mediakohun, mutta lapsitähti itse on tyytyväinen elokuvaansa.

– Se oli käsikirjoitus, josta pidin. Lopulta se oli minun valintani, koska näyttelin roolin. Myös äitini ja managerini lukivat käsikirjoituksen. Se ei poikennut mitenkään normaalista työstäni, Dakota Fanning kertoi ShowBiz Tonight -ohjelmalle.

– Toivon, että ihmiset, jotka kommentoivat elokuvaa eivätkä ole sitä nähneet, menisivät katsomaan sen. En anna asioiden vaivata minua. Rakastan rooliani ja roolihahmoani, eikä kukaan voi sitä koskaan muuttaa.

Fanning ei ole kuitenkaan ensimmäinen vastaavan kohun aikaansaanut lapsitähti. Vuonna 1978 Brooke Shield näytteli vasta 12-vuotiaana prostituoitua elokuvassa Pretty Baby. Lisäksi Jodie Foster sai peräti Oscar-ehdokkuuden lapsiprostituoidun roolistaan elokuvassa Taxi Driver vuonna 1976.

Stara tapasi Dakota Fanningin viime vuonna Los Angelesissa. Lue haasatttelu tästä!