Suomalaisyhtye DCX coveroi Abbaa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsalainen poplegenda Abba on ollut kautta aikojen äärimmäisen tarkka kappaleistaan. Tähän mennessä niiden muokkaamiseen ovat saaneet luvan hyvin harvat, mukaanlukien ruotsalainen A*Teens ja amerikkalainen supertähti Madonna.

Nyt tuohon joukkoon on liittymässä myös suomalainen koneakti DCX, joka kierrättää megayhtyeen Knowing Me, Knowing You -kappaletta. Jopa Madonna joutui taannoin suorastaan anelemaan yhtyeeltä lupaa Gimme Gimme -kappaleen lainaamiseen, eikä tamperelaisyhtye päässyt yhtään helpommalla. Myös tuottaja Joel Kalsi kävi Tukholmassa neuvottelemassa asiasta.

– Luvan saaminen Abbalta kesti yllättävän kauan, lähes neljä kuukautta, ja vaati käynnin aina Tukholmassa asti. Lopulta oikeuksien haltijat ehtivät kuunnella kappaleemme ja lopullinen lupa heltisi sen jälkeen nopeasti.

– Omasta mielestämme tämä kaikki oli vaivan arvoista ja odotamme nyt innolla musiikkivideon valmistumista! Luvan varmistuttua uudet ovet varsinkin ulkomailla alkoivat avautua mielenkiintoisiin suuntiin.

DCX -yhtyeen levy-yhtiö A1 Music panostaa nyt ulkomaisten lisenssointien siivittämänä yhtyeeseen esimerkiksi musiikkivideon muodossa. Videota kuvataan Suomen lisäksi Riikassa, Lontoossa, Berliinissä ja Barcelonassa.

Kansainvälistä läpimurtoaan kärkkyvään ryhmään kuuluvat Joelin lisäksi laulaja Katri Metso ja kosketinsoitinvelho Olli Lintuniemi.