Euroviisuissa jälleen plagiaattikohu. Vertaa itse!

Euroviisut · Stara.fi

Suomessa 12. toukokuuta kisattava Eurovision laulukilpailu on jälleen plagiaattikohun keskipisteenä. Taannoin kohistiin Suomen edustuspaikasta kisanneen Katran kappaleesta, ja nyt plagiaatiksi väitetään Britannian edustuskappaletta, Aftonbladet uutisoi eilen.

Ruotsalainen discotähti Anneli ”Pandora” Magnusson väittää Scooch -yhtyeen Flying the Flag -kappaleen olevan hänen No Regrets -nimisen kappaleensa kopio. Plagiaatista on valitettu kilpailun järjestävälle Euroopan yleisradiounionille, EBU:lle, ja vaadittu sen diskaamista kilpailusta.

Kyseinen kappale oli vuonna 1999 julkaistun Pandoran albumin nimikkokappale. Vertaa itse kappaleiden samankaltaisuutta. Kuuntele Pandoran kappale tästä ja Scooch-yhtyeen kappale tästä. Kappaleiden nopeus on erilainen, mutta kertosäkeen melodia on hämmentävän samanlainen.

Pandora saapuu tänään keikkailemaan Suomeen, kun hän nousee illalla Tampereen Onnelan lavalle. Huomenna perjantaina ruotsalaistähti esiintyy Helsingin Feverissä ja Koivuklubilla Vantaalla. Lauantaina Pandora nähdään vielä Turussa The Clubilla.