YLE: Euroviisujen turvallisuus lentokenttätasoa

Euroviisut · Stara.fi

Toukokuun 12. päivänä Helsingissä kisattavan Euroviisufinaalin rakentaminen on jo täydessä vauhdissa. Kentän jään sulattaminen aloitettiin heti jääkiekkokauden päätyttyä viime viikolla, ja parhaillaan Areenaa rakennetaan kiivaasti viisukuntoon.

Ensimmäiset euroviisuharjoitukset ovat jo 27. huhtikuuta, jolloin harjoitellaan avaus- ja väliaikanumeroita. Kuluneella viikolla Areenalle on tuotu peräti 23 rekka-autollista tekniikkaa, kuten videoscreenejä ja lavarakennelmia. Areenan kattoon ripustetaan yhteensä noin sata tonnia tekniikkaa.

Hartwall Areenan turvallisuus tulee olemaan huipputasoa. Yleisradion mukaan tasoa voisi verrata lentokenttiin, sillä käytettävissä ovat metallinpaljastimet ja läpivalaisulaitteet. Siksi yleisön pyydetään varaamaan aikaa turvatarkastuksiin.