YLE: On hienoa olla suomalainen

Euroviisut · Stara.fi

Euroviisut nähtiin eilen ympäri Eurooppaa ja muuta maailmaa suorana lähetyksenä Helsingistä. Eurovision laulukilpailun 2007 vastaava tuottaja Heikki Seppälä on tyytyväinen tapahtuman järjestelyihin ja televisiointiin.

– 42 vuotta ilman voittoa oli selvästi kerännyt paljon odotuksia ja paineita viisuprojektiamme kohtaan. Kun ensimmäiset reaktiot lähetyksestämme ja järjestelyjemme onnistumisesta tulivat, oli hieno huomata että sekä viisufanit että suuri yleisömme tuntuivat olevan tyytyväisiä näkemäänsä ja kuulemaansa.

Kokonaisuutena tapahtuma saavutti tavoitteensa. ”Kaikkien aikojen Euroviisut” toteutui monella mittarilla mitaten. Kaikkein haastavimmat tehtävät Yleisradion kannalta olivat show’n rakentaminen Suomi-kuvineen ja tapahtuman järjestelyt.

Suomi-kuvaan kohdistui myös paljon suomalaisten odotuksia ja toiveita, jotka palautteesta päätellen saivat myös suomalaisten hyväksynnän. Vaikka televisiointikin oli haaste, siitä YLEllä on kuitenkin vahva kokemus.

– On hienoa olla suomalainen. On hienoa olla yleläinen. Tästä voi olla aidosti ylpeä. Nämä ovat viestejä ja kommentteja, joita nyt saa vastaanottaa. Hienoa! Kiitos kaikille mukanaolleille ja yleisölle. Tästä tuli True Fantasy, kiittää Heikki Seppälä.

Helsingin areenassa pidetty Eurovision laulukilpailu oli ”kaikkien aikojen Euroviisut” myös numeroilla mitattuna. Paitsi että osallistujamaita oli enemmän kuin koskaan myös mediaa oli enemmän kuin aiemmin. Toimittajia ja kuvaajia oli 2500, mikä oli 600 median edustajaa enemmän kuin viime vuonna. Finaali oli loppuunmyyty ja myös muut tilaisuudet kiinnostivat hyvin yleisöä.

Ruotsin viisuedustaja The Ark jäi pisteissä Suomen taakse, joten naapurimaassamme on ihan odotetusti tänään kritisoitu lähes kaikkea viisuihin liittyvää tekniikasta jatkobileisiin saakka. Katkeruus tuloksesta näkyi myös eilen illalla, kun rankkaa juhlimista lupaillut yhtye vetäytyi jatkojuhlista hyvissä ajoin.