Black Sheep – Musta Lammas

Elokuvat · Stara.fi

Kesällä veriroiskeita valkokankaalle tarjoavat elokuvat saavat nyt seuraa, kun uusiseelantilainen Black Sheep rynnistää teattereihin. Kauhukomedia on pullollaan verta, suolenpätkiä, ruumiita ja tietenkin tappajalampaita.

Tarina kertoo Henry Oldfieldistä (Nathan Meister), joka palaa sukunsa maatilalle Uuteen-Seelantiin. Lammasfobiasta kärsivä nuori mies saa pian huomata, että tilaa nykyisin pyörittävä velipoika Angus (Peter Feeney) on ottanut hieman harha-askeleita tutkiessaan lampaiden genetiikkaa. Tuloksena on virus, jonka vaikutuksesta lampaista tulee ihmissyöjiä ja ihmiset muuttuvat lampaiksi. Varsin omaperäistä siis.

Virus pääsee tietenkin vapaaksi parin luonnonsuojelijan toimesta, ja perusasetelma on valmis. Pieni ydinjoukko joutuu taistelemaan henkensä edestä lampaita ja lammas-ihmisiä vastaan pelastaakseen ihmiskunnan tulevaisuuden.

Toteutus on 2000-luvun maailmaan suorastaan koomisen heikkoa ja käsinukkemaista – luultavasti tarkoituksella. Myös näyttelijät ovat paikallisia oskarikatajistoja ja sannasaarijärviä, joten heidänkään suoritukset eivät päät huimaa. Käsikirjoitus lienee peräisin 80-luvulta, jolloin ihmiskuntaa uhkasivat elokuvissa vuoroillaan niin ampiaiset kuin hämähäkitkin. Tyylilajille uskollisena mukaan mahtuu myös aimo annos pieruhuumoria.

Jos haluaa nähdä mahdollisimman hyvän huonon camp-osaston elokuvan, kannattaa valita tyylikkäämmin toteutettu Planet Terror -splatter. Black Sheep lienee Uudessa-Seelannissa kansalliselokuva, mutta muualla se hautautuu ikuisiksi ajoiksi tuntemattomien c-luokan rainojen joukkoon.

Elokuvan virkistävä huonous on siis ilmeisen tarkoituksellista. Komediana pisteitä voikin antaa peräti kaksi, sillä kyllä elokuvan käsinuket ja tönkkö dialogi saivat katsojat muutaman kerran naurahtamaan. Black Sheep voi siis olla oikeasti hauska, kun tietää mitä odottaa ja ottaa leffan silkkana camp-parodiana.

Genre: Kauhu/komediaOhjaus: Jonathan KingPääosissa: Nathan Meister, Danielle Mason, Peter Feeney, Tammy Davis, Matthew ChamberlainEnsi-ilta: 27.7.2007Kesto: 1:27

Pisteet 2/5