Stara Suomi

Viihdeuutiset

Suomen kalsarikännit villitsevät Yhdysvalloissa: ”It’s time to Netflix and kalsarikannit!”

Kerroimme viime viikolla kuinka suomalaiset kalsarikännit noteerattiin laajasti Iso-Britannian lehdistössä. Useat brittimediat uutisoivat suomalaisten sanasta, joka tarkoittaa juopumista kotona alushoususillaan ilman tarkoitusta poistua kotoa.

Kalsarikännit on levinnyt maailmalla meeminä jo vuosia.

– Olemme kaikki joskus turhautuneet, kun emme ole löytäneet oikeaa sanaa kuvaamaan jotain. Suomi hoitaa kuitenkin homman. Ainakin, jos sinulle tulee odottamaton tarve juopua kotona, yksin ja alusvaatteisillasi ilman aikomusta lähteä ulos, The Independent kirjoitti viime viikolla.

Nyt kalsarikännien ilosanoma on levinnyt jo Yhdysvaltoihin saakka, ja siellä suomalainen perinne on saanut odottamattoman ylistävän vastaanoton. Esimerkiksi The New York Magazine kirjoittaa jo otsikossaan, että ”Suomalainen sana saa viikonloppusi ankeat suunnitelmat kuulostamaan hieman coolimmilta”.

Chicago Tribune puolestaan julistaa tanskalaisen ”Hyggen jääneen vuoteen 2016, koska nyt tulee kalsarikännit. Sana, joka tarkoittaa juomista ilman housuja”. Lisäksi lehti listaa sopivia juomia kalsarikänneihin ja toteaa tuttua sanontaa muokaten: ”It’s time to Netflix and kalsarikannit”.

Hyvä Suomi! Torilla tavataan. Housut jalassa.

Viihdeuutiset

Suomalainen sai Grammyn – Johanna Rusanen-Kartano hehkuttaa voittoa!

Suomalainen sopraano Johanna Rusanen-Kartano hehkuttaa Facebookissa, että hänen tähdittämänsä Penderecki-levy on voittanut parhaan kuoroesityksen Grammyn. Grammyt jakaa Yhdysvaltain musiikkialan ammattilaisten yhdistys The Recording Academy.

Kuopiosta kotoisin oleva 45-vuotias Johanna Rusanen-Kartano laulaa Penderecki Conducts Penderecki, Volume 1 -levyllä, jonka on säveltänyt puolalainen Krzysztof Penderecki. Rusanen-Kartanon lisäksi levyllä esiintyvät Agnieszka Rehlis, Nikolay Didenko, Henryk Wojnarowski ja Varsovan filharmoninen orkesteri kuoroineen.

Suomalaiset ovat voittaneet ennenkin Grammyja oopperaväen parissa, ja palkintoja on ojennettu Matti Salmiselle, Karita Mattilalle ja Esa-Pekka Saloselle. Superlaulaja Adelen esittämä Hello ja 25-albumi voitti 59. kertaa järjestettävän Grammy-kilpailun merkittävimmät kategoriat, eli vuoden parhaan albumin, vuoden parhaan levytyksen ja vuoden laulun. Hello-kappale voitti myös parhaan pop-sooloesityksen palkinnon.

Meidän Penderecki-levymme voitti Grammyn!!!!! 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆Wohoo, our Penderecki-recording is the winner!!!! 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆Congratulations Agnieszka Rehlis and Nikolay Didenko!!!!!!

Publié par Johanna Rusanen-Kartano sur dimanche 12 février 2017

Viihdeuutiset

Suomalainen sivallus Trumpille leviää verkossa: ”America first, Finland second”

Eurooppalaiset ovat vastanneet Donald Trumpin kehotuksiin nostattaa Yhdysvallat ensimmäisellle sijalle koomisten videoiden muodossa. Kaikki alkoi hollantilaisen satiiriohjelman videosta, jossa maata esitellään Trumpille miehen omalla tyylillä.

Nyt myös Suomi on julkaissut odotetun vastineensa Yhdysvaltojen presidentille suunnatusta esittelyvideosta. Video on Ylen Noin viikon uutiset -ajankohtaiskomediasarjan käsialaa.

Heti videon alussa todetaan, että väitteet Suomesta tuhannen järven maana ovat valeuutisia. Todellisuudessa järviä on ainakin miljoona, aivan kuin Trumpin virkaanastujaisissa oli yleisöä. Suomen luonnonmaisemat inspiroivat suuria säveltäjiä kuten Jean Sibeliusta, Toivo Kuulaa ja tietenkin Sandstorm-mestariteoksen luonutta Darudea.

Yhdysvaltojen presidenttiin vedotaan myös esimerkiksi vaginan muotoisilla karjalanpiirakoilla, suunniteltuun Meksikon muuriin rinnastettavilla hirviaidoilla ja Tarja Halosen oranssin värisillä hiuksilla. Kaikki tämä tietenkin Trumpin käyttämää puhetyyliä ja fraaseja mukaillen.

Viihdeuutiset

Homoemojit julkaistiin Suomessa: ”Väkevän seksuaalista”

Lähestyvän Tom of Finland -elokuvan ensi-illan kunniaksi on julkaistu kymmenen uutta emojia. Mustaan nahkaan pukeutuneet suositut emojit innostavat elokuvan tiedotteen mukaan rohkeaan ja huumorilla höystettyyn viestittelyyn. Suomen ulkoministeriö julkaisi tänään oman Tom of Finland -emojin osana virallista Suomi-emojikokoelmaa.

Tom of Finland -elokuvan markkinointitiimi on mainostoimisto Bob the Robotin luovan suunnittelijan Henri Hakan johdolla suunnitellut elokuvaa odottaville faneille kymmenen Tom of Finland -emojia osana laajempaa kampanjakokonaisuutta. Uusien emojien joukossa on muun muassa musta nahkainen munakoiso, persikka ja peukku sekä kolme erilaista Tom of Finlandille tunnusomaista koppalakkihahmoa.

– Tom of Finland -kuvasto on väkevän seksuaalista, mutta mukana on myös huumoria. Siksi päätimme ottaa suosituimmat flirttailuun ja seksiin liittyvät emojit ja tehdä niistä Tom of Finland -versiot. Mustat nahkaiset munakoisot, persikat ja koppalakkimiehet muodostavat kokonaisuuden, joilla paitsi tunteikas reagointi, myös tuhmien puhuminen onnistuu ihan uudella tavalla, Henri Haka kertoo.

Ulkoministeriö julkaisi tänään seitsemän uutta Suomi-emojia. Kokoelma täydentyi Touko Laaksosen piirustuksissa usein nähdyn miesmalli Kaken lisäksi muun muassa Saamen lipulla. Suomi julkaisi ensimmäisenä maana maailmassa valtiolliset emoji-kuvasymbolit joulukuussa 2015 osana ulkoministeriön tuottaman ThisisFINLAND-maakuvasivuston joulukalenteria. Finland emojis -kokoelmassa on nyt yhteensä 56 emojia.

Matkailu Viihdeuutiset

Suomea ylistetään maailmalla – talouslehti listasi 6 parasta suomalaiskohdetta!

Olemme viime viikkoina kertoneet miten monet maailmanlaajuista suosiota nauttivat matkailualan mediat ovat nostaneet Suomen maailman mielenkiintoisimpien matkakohteiden joukkoon. Nyt vuorossa on talouslehti Business Insider, joka hehkuttaa Suomea ja listasi kuusi parasta kohdetta Suomessa.

Lehti mainitsee, että muun muassa Lonely Planet, Financial Times ja Rough Guides ovat kehuneet viime aikoina Suomea matkakohteena. Niiden mukaan 2017 on vuosi, jolloin Suomi astuu naapureidensa varjosta ja juhlii satavuotiasta itsenäisyyttä.

Suomea verrataan listauksissa Uuteen Seelantiin, Madagascariin ja Andamanin saariryhmään, eli se nostetaan arvokkaaseen joukkoon. Business Insider listasi kuuden parhaan suomalaiskohteen joukkoon nämä kohteet.

1. Koli, järvimaisemat ja vaarat
2. Lappi, revontulet ja Joulupukki
3. Saimaa, järvet ja Savonlinna
4. Naantalin saaristo
5. Hossan kansallispuisto
6. Herrankukkaro ja sen saunat

Matkailu Viihdeuutiset

Nettijätti ylistää Suomea matkakohteena: ”Kaikki on v*tun taianomaista!”

Sata vuotta täyttävä Suomi on noteerattu useilla matkailuvinkkejä jakavilla sivustoilla ympäri maailmaa. Tuhansien järvien maan matkailuvalttina ovat puhtaan luonnon lisäksi kansakuntaamme leimaava mystiikka, joka aukeaa vasta suomalaiseen kulttuuriin tutustuessa.

Suomi on maa, jossa voidaan juodan alkoholia kotona kalsarit jalassa ilman, että olisi aikomustakaan jutella muiden ihmisten kanssa. Maassamme on eniten raskaan musiikin yhtyeitä suhteutettuna kansalaisten määrään. Olemme naapureille kateellisia, rakastamme metsässä samoilemista ja hyödynnämme teknologiaa taitavasti.

Suomi on nyt nostettu BuzzFeedin tekemälle listalle, jolla annetaan vinkkejä vuoden 2017 parhaimmista matkakohteista. Sivustolla kirjoitetaan, että mitä tahansa Suomessa tekee, tuntuu se v*tun taianomaiselta. Huomioitavaa on, että samalle listalle ovat päässeet mukaan muun muassa Kanada, Yhdysvaltojen New Orleansin osavaltio, Nepali, Australian suurkaupunki Melbourne, Chile ja Mongolia.

Viihdeuutiset

Pornhub paljasti suosituimmat hakusanansa – tämä kiinnostaa suomalaisia!

Aikuisviihdesivusto Pornhub julkaisee välillä tekemiään tilastoja ja tutkimuksia, joissa sivusto on selvittänyt millaisia mieltymyksiä heidän sivustoaan käyttävillä ihmisillä on. Nyt Pornhub keräsi tietoja viime vuodelta ja kertoi muun muassa sen mitkä olivat suosituimmat hakusanat ja miten paljon aikaa sivustolla viime vuoden aikana vietettiin.

Pornhub-sivustolla käytetyimmät hakusanat olivat lesboseksi, äitipuoli, milf, teini ja siskopuoli. Suomea ei tilastoissa juuri näkynyt Pornhubin vähäisen käyttämisen ja luultavasti niin pienen asukasluvun vuoksi, mutta yhdessä kartassa Suomikin kuitenkin pääsi loistamaan olemassaolollaan. Muiden pohjoismaiden lisäksi myös Suomessa milf-kategoria tuntui olevan erityisen haettu ja suosittu.

Pornhub selvitti myös mihin aikaan ja miten kauan sivustolla vierailtiin. Aikuisviihdettä katsottiin viime vuonna lähinnä kello kymmenen ja puolen yön välillä ilta-aikaan. Pornhub-sivustolla viihdyttiin ajallisesti viime vuonna todella paljon. Sivustolla oltiin yhteensä 4.599.000.000 tuntia, joka on 191.625.000 päivää ja noin 525.000 vuotta. Eniten sivustolla viihtyivät ihmiset Yhdysvalloista, Islannista, Iso-Britanniasta, Kanadasta ja Uudesta-Seelannista.

Pornhub
Pornhub
Viihdeuutiset

Onnea Suomi! Conan O’Brien lähetti suomalaisille videotervehdyksen

Suomen itsenäistymisestä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta, minkä kunniaksi Suomi juhliikin eri tavoin koko vuoden ajan satavuotisjuhlaansa. Suomi 100 -avajaisia juhlittiin uudenvuoden aattona Töölönlahdella ja Kansalaistorissa yleisön ja yli 300 esintyjän voimin.

Washington D.C.:ssä sijaitseva Suomen suurlähetystö on myös päättänyt ottaa osaa Suomen juhlavuoteen. Suurlähetystön Facebook-sivuilla näytetään vuoden mittaan suomalaisten, suomalaisamerikkalaisten ja amerikkalaisten Suomen ystävien tervehdyksiä. Ensimmäinen tervehdys Suomelle tuli Conan O’Brienilta.

Suomalaisten rakastama keskusteluohjelman isäntä ja juontaja Conan O’Brien antoi terveiset ja onnittelut videon muodossa. Pienenä vinkkinä mies halusi neuvoa, että mikäli jatkossa Suomen tulee jälleen taistella itselleen itsenäisyytensä takaisin, se kannattaa tehdä kesällä. Kesäkuukaudet ovat juhlimiselle O’Brienin mukaan otollisemmat, koska ulkona on parempi sää grillata.

100 Friends of Finland – Conan O'Brien

To celebrate Finland's centennial we have asked 100 Finns, Finnish-Americans and friends of Finland to send their greetings to the centenarian. Television host and comedian Conan O'Brien has the honor to launch the campaign!

Publié par Embassy of Finland in Washington D.C. sur lundi 9 janvier 2017

Viihdeuutiset

Suomalaiskuvaajan talvikuvat ihastuttavat maailmalla: ”Kesänautintoja talvella”

Suomen talvipakkaset ja talvinen luonto tarjoavat valokuvaajille loppumattoman määrän luonnonkauniita kuvauspaikkoja ja inspiraatiota. Parhaillaan suomalaisen valokuvajaa Markus Watkinsin otokset leviävät maailmalla ja ne ovat saaneet osakseen vuolasta ihastusta.

Kyseessä on The Impossible Contrast -kuvasarja, jossa Watkins esittelee tuttuja kesäisiä puuhia sijoitettuna talviseen Suomeen. Kuvasarja on ikuistettu Asikkalassa, jossa oli kuvaushetkellä 19 astetta pakkasta. Myös malleilta on siis kysytty melkoista kestävyyttä kuvia ikuistettaessa.

Vain pari kuvaa on julkaistu Instagramissa, ja loput löytyvät Watkinsin verkkosivuilta tästä linkistä. Kuvat on tätä kirjoitettaessa noteerattu muun muassa Inktank-verkkojulkaisussa. Sen haastattelussa Watkins kertoo innostuneensa valokuvauksesta 14-vuotiaana ollessaan lomalla Marokossa.

Check out my interview with inktank ! Link in bio 👌🏼

A photo posted by Markus Watkins (@markus.watkins) on

Winter tan ☀️

A photo posted by Markus Watkins (@markus.watkins) on

Matkailu Viihdeuutiset

Suomi valittiin matkakohteiden Top 10 -listalle Britanniassa: ”Lottovoitto syntyä Suomeen!”

Suomalaiset eivät välttämättä näe etuoikeutettua asemaansa asua maassa, jossa on puhdas luonto, erinomainen koulutustaso ja järjettömän loistavat ihmisoikeudet. Matkaoppaita toteuttava brittifirma Rough Guides on listannut Suomen vuoden 2017 kiinnostavimpien matkakohteiden joukkoon.

Suomi on listan sijalla 8. Sivusto suosittelee lintukotoamme muun muassa siksi, että maassamme juhlitaan tänä vuonna satavuotiasta itsenäisyyttä lukuisilla tapahtumilla ja tempauksilla. Suomalainen taide ja muotoilu nousevat kehujen kärkipäähän, kuten myös lukuisat musiikkifestivaalit. Suomen kanssa samalla Rough Guidesin laatimalla listalla ovat paremmuusjärjestyksessä Intia, Skotlanti, Kanada, Uganda, Bolivia, Nicaragua, Portugali, Namibia ja Taiwan.

– Suomi on maineeltaan arvoituksellinen. Se on sekoitus pohjoismaista, venäläistä, länsimaista ja alkuperäiskansojen värittämää kulttuuria, joka on samaan aikaan lakoninen, hämmentävä ja viehättävä.

Viihdeuutiset

Suomalaiskuvasta nettihitti: ”Kukaan ei tulisi Helsinkiin marraskuussa, paitsi…”

Helsingissä järjestettiin viime viikolla Slush-tapahtuma, jossa oli esillä valtaisa joukko lupaavia startup-yrityksiä ja tulevaisuuden tekijöitä. Helsingin Messukeskukseen saapujia tervehdittiin portilla poikkeuksellisella banderollilla, josta on nyt tullut maailmanlaajuinen nettihitti.

New Zealand Herald
New Zealand Herald

Valokuva banderollista julkaistiin ensin Reddit/Imgur-palvelussa, jossa väitettiin kuitenkin virheellisesti, että kuva olisi ikuistettu Helsinki-Vantaan lentokentällä. Todellisuudessa se oli ikuistettu Messukeskuksessa. Banderolli on saanut lähes yksinomaan positiivista palautetta rohkeudestaan.

Sisääntulossa oleva banderolli nähdään (ajassa 00:20) myös Staran videoinsertissä Jaajo Linnonmaan uudesta startupista. Katso video tästä alta.

Kuva lähti nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa, josta se on nyt päätynyt myös moniin ulkomaisiin verkkomedioihin. Siitä ovat uutisoineet ainakin Indy100 ja The Independent ja Uudessa-Seelannissa New Zealand Herald.

The Independent
The Independent
Viihdeuutiset

Tänään juhlitaan ”itsaria” – suomalaislehden sanavalinta järkyttää

Suomalaiset hiljentyvät tänään monin paikoin juhlistamaan 99-vuotiasta itsenäistä Suomen tasavaltaa. Linnanjuhliin pääsee vain pieni osa suomalaisista, mutta itsenäisyyspäivänä on hyvä hetki muistaa sotaveteraanien lisäksi myös monia muita tahoja. Heitä voivat olla esimerkiksi menestyneet suomalaiset.

Kunnioitetaanpa Itsarin kunniaksi Suuria Suomalaisia. #epäolennaiset #suomi99v #menaiset

A video posted by Me Naiset (@menaiset) on

Me Naiset -lehti muisti eilen Instagramissa suomalaisia menestyjiä. Mukana olivat muun muassa Cheek, Saara Aalto, Patrick Laine, nyhtökaura ja biotuote. Videon yhteydessä itsenäisyyspäivästä käytettiin jostain syystä tilanteeseen nähden hieman erikoista sanavalintaa.

– Kunnioitetaanpa Itsarin kunniaksi Suuria Suomalaisia, Me Naiset kirjoitti videossaan.

– Kunnioitetaanpa Itsarin kunniaksi Suuria Suomalaisia. #epäolennaiset #suomi99v #menaiset, kirjoitettiin varsinaisessa päivityksessä.

Itsenäisyyspäivän sekoittaminen itsemurhasta yleisesti käytettyyn slangisanaan sai monet päivitystä kommentoineet ihmettelemään avoimesti sanavalintaa. Ainakaan Staran toimituksen tietoon ei ole tullut, että joku olisi joskus käyttänyt näitä sanoja toistensa synonyymeinä.

– Ei hyvää päivää vaan kaikille itsaria juhlistaville. …koskaan en ikinä ole mitää näin hölmöä aivopierua itsenäisyyspäivästä kuullut, nimimerkki jenicerrrr ihmetteli.

– Meni niin mauttomuuden puolelle että tätä ei kyllä pelasta sitten mikään, miumau89 totesi.

Digi Viihdeuutiset

Suomalaispelistä kansainvälinen hitti – My Summer Car myynyt yli 100 000 kappaletta

Amistech Gamesin My Summer Car on tietokonepeli, jollainen on voinut syntyä ainoastaan Suomessa. Pelaajan tehtävänä on kasata kesäauto, jolla hän voi huristella pitkin 1990-luvun suomalaista maaseutua.

Innovatiivinen simulaattoripeli on noussut hieman päälle kuukauden aikana maailmanlaajuiseksi hitiksi. 24. Lokakuuta varhaisjulkaistua peliä on ladattu Steam-palvelussa Mikrobitti-lehden mukaan yli 100 000 kertaa. Vaikka kyseessä on vielä keskeneräinen Early Access -versio, on pelin saama palaute ollut 92-prosenttisesti positiivista.

Auton tuunaamisen ja maanteitä pitkin ajelemisen ohella pelaajat voivat muun muassa juoda olutta, saunoa ja pelata pajatsoa huoltoasemilla. My Summer Car on ladattavissa PC-tietokoneille Steam-palveusta 14.99 euron hintaan.