Paha aavistus

Elokuvat · Stara.fi

Laadukkaat psykologiset trillerit ovat loistaneet kesän elokuvatarjonnassa lähinnä poissaolollaan, mutta asian korjaa Sandra Bullockin tähdittämä Paha aavistus, joka on poikkeuksellisen pysäyttävä ja tiivistunnelmainen thrilleri.

Linda (Sandra Bullock) järkyttyy, kun poliisi kertoo hänen miehensä kuolleen edellisenä päivänä auto-onnettomuudessa. Surun murtama leski huomaa kuitenkin seuraavana aamuna kaiken olleen vain pahaa unta. Seuraavana päivänä aikahyppy on jälleen totta, ja sukulaiset saapuvat kuolleen miehen hautajaisiin. Ovatko kyseessä enneunet vai jotain aivan muuta? Tapahtumat saavat Lindan sekoamisen partaalle, mutta pian palaset alkavat loksahdella kohdalleen.

Kupletin juoni avautuu elokuvassa hyvin hiljalleen pala palalta, mikä tekee tarinasta varsin herkullisen. Päätähti elää elämäänsä kahdessa ajassa, joiden välillä aviomies kuolee. Aikahypyt paljastavat aviomiehestä myös asioita, joita vaimo ei välttämättä olisi halunnut tietää.

Käsikirjoitus on erikoislaatuisuudessaan varsin onnistunut, eikä se jätä katsojalle juurikaan mahdollisuuksia lepotaukoihin. Intensiivinen tunnelma säilyy alusta loppuun saakka, mikä tekee osaltaa elokuvasta jännittävän ja viihdyttävän. Casting on sekin kohdallaan, ja sivuosissakin nähdään tuttuja tähtiä.

Genre: Draama / jännitysOhjaus: Mennan YapoPääosissa: Sandra Bullock, Julian McMahon, Amber Valletta, Nia Long, Peter StormareEnsi-ilta: 3.8.2007Kesto: 1:38

Pisteet 4/5