Mika nimikiistan kourissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuluvan vuoden aikana kansainväliseksi poptähdeksi noussut brittitähti Mika on joutunut nimikiistan kouriin. Ennen häntä samaa artistinimeä käyttänyt belgialainen reggae-artisti vaatii nimittäin Mikaa vaihtamaan artistinimensä.

Britti-Mikan oikea nimi on Michael Holbrook Penniman, josta artistinimi Mika on johdettu. Belgiassa asuva naisartisti on kuitenkin käyttänyt samaa nimeä jo 80-luvulta saakka, ja hänen mukaansa artistit voidaan nyt sekoittaa toisiinsa. Lisäksi belgialainen vaatii nostamassaan oikeusjutussa myös vahingonkorvausta nimensä käyttämisestä, The Mirror uutisoi.

Staran toimitus tarkisti Belgian tavaramerkkirekisterin, josta ei kuitenkaan löytynyt yhtään ”Mika” tavaramerkkiä artisteille. Euroopan yhteisön tavaramerkkirekisteristäkään ei löytynyt yhtään artistille rekisteröityä ”Mika” -tavaramerkkiä. Sen sijaan suomalaiset Mika Salo ja Mika Häkkinen olivat rekisteröityjä ”Mika” -tavaramerkkejä myös EU-tasolla.

Belgialaisartisti on nimikiistassa hyvinkin vahvoilla, sillä Staran saamien tietojen mukaan hän on julkaissut levyjään Mika-nimellä vuodesta 1989 saakka, ja tuorein albumi on julkaistu vuonna 2005. Näin ollen hän voi vedota rekisteröinnin sijaan nimensä vakiintumiseen, jolloin myöhemmin markkinoille tullut britti-Mika joutuisi vaihtamaan nimensä.

Britti-Mika ei ole vielä kommentoinut asiaa virallisesti. Stara tapasi Mikan alkuvuodesta Lontoossa. Lue haastattelu tästä!

Uusimmat