Backstreet Boys kopioi Hausmyllyn kertosäkeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmankuulu poikabändi Backstreet Boys on joutunut hieman erikoisen plagiaattiepäilyn kohteeksi. Megaluokan yhtyeen epäillään nimittäin kopioineen kertosäkeen suomalaisen Hausmylly -yhtyeen kappaleesta.

Backstreet Boys -yhtyeen vuonna 2001 julkaistun Drowning -kappaleen kertosäe on hyvin samanlainen kuin Hausmyllyn kuusi vuotta aikaisemmin julkaiseman Älä sano huomisesta -kappaleen kertosäe. Backstreet Boysin kappaleen tekijätiedoissa ei ole kuitenkaan mainittu lainkaan Hausmyllyä tai yhtyeen jäseniä.

Plagiaattiepäily voi tuntua kovin kaukaa haetulta, mutta ei todellisuudessa ole lainkaan mahdotonta. Hausmyllyn kappale oli jonkinasteinen hitti Suomessa ja yhtyeitä edusti 90-luvulla Suomessa sama levy-yhtiö. Siten Suomessa 90-luvun lopulla keikalla käynyt yhtye tai yhtyeen tuottajat ovat hyvinkin voineet saada mukaansa Hausmyllyn albumin.

Stara ei ota kantaa plagiaattiepäilyyn, mutta kertosäkeissä on kuultavissa yllättävää samanlaisuutta. Kuuntele kappaleet tästä ja tee oma johtopäätöksesi.

Aiemmin esimerkiksi megatuottaja Timbaland on härskisti varastanut suomalaisen kappaleen, vaikka alkuperäinen kappale ei ollut edes Suomessa hitti. Timbaland muokkasi Janne Sunin alunperin tekemästä kappaleesta ilman lupaa Nelly Furtadon Do It -hitin.

Uusimmat