Teosto tutkii Bäkkäreiden biisivarkauden!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara toi tiistaina ensimmäisenä julkisuuteen epäilyt, joissa kansainvälisen menestysyhtye Backstreet Boysin epäillään varastaneen hittikappaleensa kertosäkeen suomalaisen Hausmylly -yhtyeen kappaleesta.

Uutinen kantautui nopeasti myös kotimaisten yhtyeiden etuja valvovan Teoston korviin, joka on nyt ryhtynyt tutkimaan tarkemmin Drowning ja Älä sano huomisesta -kappaleiden yhtäläisyyksiä.

– Siellä pantiin tuulemaan ja otettiin asia tosissaan. Teostosta tulee kirjallinen päätös jonkin ajan päästä. Nyt siellä puretaan biisit atomeiksi ja sitten katsotaan, että onko aihetta mennä eteenpäin, Hausmyllyn Mika Kauppinen kertoi tänään Staralle.

– Kyllä ne on niin yhdenmukaiset että hirvittää. Sama sävellaji ja tempokin vielä ja kaksi tahtia ihan prikulleen. Kyllä kun nämä ruotsalaiset tietää niin kyllähän tuollainen on ihan mahdollista. Kävimme Göteborgissa keikallakin vuonna 1995.

Hausmylly ei siis usko sattumaan, sillä keikan lisäksi yhtyeillä oli sama levy-yhtiö ja Backstreet Boys kävi 90-luvun lopulla keikalla myös Suomessa. Siis sen jälkeen, kun Hausmyllyn kappale oli julkaistu 1995 ja ennen kuin Bäkkäreiden kappale julkaistiin 2001.

– Vaikka olisi miten jenkkistaroja, niin joku roti pitää sielläkin olla, Kauppinen lisäsi.

Kuuntele kappaleiden yhtäläisyydet tästä tai artikkelin alta.

Uusimmat