Hollywoodin jättigaala peruttiin – Oscarit vaarassa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywoodissa televisiosarjojen kuvaukset jo viikkokausia sitten keskeyttänyt käsikirjoittajien lakko saa nyt uuden sulan hattuunsa. Lakon takia on nimittäin jouduttu perumaan myös vuosittainen Golden Globe -jättigaala.

Viimeisen viikon aikana monet tunnetut näyttelijät päättivät boikotoida ensi sunnuntain gaalaa tukeakseen käsikirjoittajia. Lopulta myös tapahtuman yleensä televisioinut NBC-kanava joutui luopumaan koko tapahtumasta osallistujapulan takia.

– Olemme kaikki hyvin pettyneitä, kun perinteistä seremoniaamme ei järjestetä tänä vuonna, ja miljoonat televisiokatsojat jäävät paitsi suosikkitähdistään ja julkkiksistaan, Hollywood Foreign Press Association -järjestön puheenjohtaja Jorge Camara kertoi CNN-kanavalle.

Hulppean gaalan korvaa nyt pienimuotoinen lehdistötilaisuus, joka tosin televisioidaan suorana. Glamour ja näyttävät iltapuvut ovat kuitenkin kaukana lehdistötilaisuuden tunnelmasta. Eniten Golden Globe -ehdokkuuksia keräsi Sovitus-elokuva, jonka päärooleissa nähdään Keira Knightley, James McAvoy ja Saoirse Ronan. Katso tähtien haastattelut Staran videopodcastina tästä!

Golden Globen myötä Hollywoodissa pelätään nyt vuoden tärkeimmän tapahtuman, Oscar-gaalan, kohtaloa. Tänä vuonna Oscarit jaetaan 24. helmikuuta, joten lakko ehtii mahdollisesti loppua ennen tuota kovasti odotettua iltaa. Edellisen kerran Oscarit järjestettiin ilman käsikirjoittajia edellisen lakon aikaan vuonna 1988.