BB-äänestys epäilyttää jälleen

Big Brother · Stara.fi

Big Brother -talossa nähtiin eilen varsinainen massamuutto, kun talosta häädettiin kotimatkalle kerralla kolme asukasta. Kaikki asukkaat olivat viime viikolla häätöäänestyksessä ja heille esiteltiin myös äänestyksen tilannetietoja päivittäin.

BB-Tero ja BB-Anniina olivat alusta saakka selkeinä ykkösinä äänestyksessä, mutta aivan viime hetkillä BB-Johan teki varsin epäilyttävän ja joidenkin mielestä jopa täysin mahdottoman loikan kärkipaikalle. Tämä uskomaton pikanousu on aiheuttanut BB-fanien keskuudessa paljon kysymyksiä äänestyksen todenperäisyydestä.

Äänestystilanne oli vielä kello 21:47 sellainen, että BB-Johan oli putoamassa talosta, koska hänen plus- ja miinusäänien yhteenlaskettu prosenttinsa oli vain 0,82. Häntä heikommin olivat menestyneet tuolloin ainoastaan BB-Jarmo 0,55 prosentilla ja BB-Alex 0,59 prosentilla.

Tämän jälkeen tuloksissa tapahtui seuraavan kuuden minuutin aikana jotain outoa, sillä kello 21:53 Johan oli juontaja Vappu Pimiän mukaan noussut äänestyksen ykköseksi 2,80 prosentin erolla viimeiseksi pudonneeseen Annaan. Johan oli siis saanut kuudessa minuutissa niin suuren määrän ääniä, että hän oli peitonnut kertalaakista edellään olleen Tuulin lisäksi myös Teron ja Anniinan, jotka ovat olleet alusta saakka äänestyksen johdossa.

– On tää hullua. Johanin ja heikoimmilla olevan Annan ero on 2,80 %, Vappukin ihmetteli.

Seuraavan kerran tuloksia esiteltiin televisioruudussa kello 22:03, mihin mennessä Johan oli noussut yhdeksässä minuutissa niin huimasti, että hänen yhteenlaskettu prosenttinsa oli jo 5,95. Tulosta voidaan verrata esimerkiksi koko viikon ajan kärkipaikoilla olleeseen Teroon, jonka prosenttilukema oli vain 1,22. Tällaiseen tulokseen päästäkseen Johanin on täytynyt saada ”puoli Suomea” antamaan hänelle pelkkiä plus-ääniä tuon kymmenminuuttisen aikana. Samaan aikaan muiden asukkaiden tulokset muuttuivat vain prosentin kymmenyksiä.

Tilanne klo 21:47

Jarmo 0,55%

Alex 0,59%

Johan 0,82%

Anna 0,93%

Tero 1,03%

Tuuli 1,35%

Anniina 1,89%

Tilanne klo 22:03

Anna -0,83%

Jarmo 0,46%

Alex 0,74%

Tuuli 1,31%

Anniina 1,63%

Tero 1,22%

Johan 5,95%