Timo T.A. Mikkonen nolasi itsensä sotaharjoituksissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Takavuosien värikkäänä televisiopersoonana tunnetuksi tullut toimittaja Timo T.A. Mikkonen on aiheuttanut pienehkön välikohtauksen Koski 08 -sotaharjoituksessa vaatimalla herroittelua.

Itse itsensä paikan päälle kutsunut Mikkonen tylytti sotaharjoituksen tiedotuskeskuksessa kersanttia, joka ei majurin arvomerkeissä paikalle saapuneen Mikkosen mielestä tervehtinyt häntä asianmukaisesti.

– Me emme ole tehneet sinunkauppoja. Teille minä olen herra majuri”, Mikkonen hermostui Iltalehden mukaan.

Entinen televisiojulkkis ja iskelmälaulaja kertoi lehdelle olleensa paikalla ”asianomaisissa tehtävissä”, mutta Iltalehden haastatteleman majuri Sami Aarnion mukaan Mikkosta ei kuitenkaan kutsuttu mukaan sotaharjoitukseen.

– No tuota, hän otti itse yhteyttä jo puoli vuotta aikaisemmin, mutta mitään varsinaista kutsua ei esitetty. Emme toki alkaneet estellä hänen tuloaan, Aarnio totesi.

Timo T.A. Mikkonen tuli suomalaisille tutuksi 70- ja 80-luvuilla isännöimistään televisio-ohjelmista. M-Show -ohjelma alkoi jo vuonna 1971 ja tämän jälkeen hän isännöi myös ohjelmia Tänään, tässä ja nyt sekä Illan päätteeksi, Timo T.A. aina vuoteen 1997 saakka. Mikkonen laajensi 70-luvulla monipuolista uraansa myös iskelmälaulajaksi. Nykyisin hän raportoi omasta ja perheensä elämästä 7. päivää lehdelle itse tekemissään artikkeleissa. Tyhjentävin kiteytys Timo T.A. Mikkosesta löytyy kuitenkin hänen verkkosivustoltaan, jossa kerrotaan seuraavaa:

Timo T.A. Mikkosella on ollut yli 30 vuoden ajan poikkeuksellinen asema suomalaisessa julkisuudessa ja mediassa.

On täysin oikeutettua sanoa, että Timo T.A. Mikkonen on todellinen mediapersoona, jolla on ainutkertainen kyky puhua suoraan ihmisille, saada sanomansa perille, herättää tunteita ja saada ihmiset ajattelemaan tapahtumien, ihmisten ja asioiden yhteyksiä. Monet suomalaiset ovat varttuneet ja hahmottaneet maailmankuvaansa Timo T.A. Mikkosen kuvaruudun välityksellä antamien ärsykkeiden ja näkökulmien avulla 1970-luvun alusta saakka.

Kansalliseksi superkuuluisuudeksi Timo T.A. Mikkonen tuli vuosina 1971-74 isännöimiensä ja tuottamiensa M-Show -keskusteluviihdeohjelmien johdosta.