Timo Kotipelto haastattelu

Haastattelut · Stara.fi

Ensi sunnuntaina tärisee Lahdessa ja varmasti myös muualla Suomessa, kun Kuorosodan viimeiset gladiaattorit Lappajärven Timo Kotipelto ja Espoon Mikki Kauste kuorolaisineen käyvät viimeiseen taistoon. Stara tapasi Kotipellon finaaliviikon tunnelmissa.

Kuorosodan loppuhuipentumassa aseina ovat onneksi kuitenkin vain laulut, eli vakavampaa yhteenottoa ei ole luvassa. Kumpikin kuoroista tulee vetämään kolme biisiä, joista kaksi on uusia ja yksi ohjelman aiemmissa osissa esitetty.

Sairasvuoteelta voittoon?

Lappajärven kuoron ja Timo Kotipellon taival Kuorosodassa on ollut välillä vähintäänkin tukkoista – ainakin kuoronjohtajan osalta.

– Sairastuin keuhkokuumeeseen, jonka vuoksi jouduin pariksi päiväksi sairaalaankin. Täytyy myöntää, että olin pari ensimmäistä televisiolähetystä melkoisen pihalla, mutta onneksi kuoro tiesi mitä teki, Kotipelto nauraa.

– Kyllähän rankka tauti samalla myös pelotti ja koko ajan oli olemassa jälkitautien mahdollisuus. Onneksi tuona aikana ei ollut varsinaisia laulukeikkoja, sillä niiden läpivieminen olisi ollut mahdottomuus.

Finaaliviikko on Kotipellolle todella kiireinen. Mies saapui muun kuoron kanssa Lahdesta Lappajärvelle maanantaina aamuyöstä. Saman päivän iltana oli kuorotreenit, joiden jälkeen suunta vei Seinäjoen rautatieasemalle ja sieltä junalla Helsinkiin.

Tiistaina kalenterissa on Stratovariuksen uuden videon kuvaus, jonka jälkeen mies suuntaa takaisin Lappajärvelle. Sen jälkeen vuorossa on vielä parit kuorotreenit ja perjantaina otetaan suunta kohti Lahtea ja kilpailun finaalia.

– Onhan tämä melkoista pyöritystä, mutta silti hauskaa. Jos sunnuntaina lohkeaa finaalin voitto, niin 40.000 euron palkintorahoille on varmasti käyttöä Lappajärvellä. Haluankin kohdistaa summasta suurimman osan kunnon treenikämpän saamiseen nuorille bändeille, Timo Kotipelto lupaa.

– Osan rahoista haluan käyttää pesämunaksi musiikkileiritoiminnan perustamiseen paikkakunnalle ja osan suuntaan paikallisen urheiluseuran nuorisotyöhön.

Stratovarius tulee toukokuussa

Viimeiset vuodet ovat olleet melkoista myllerrystä Stratovariuksen historiassa. Bändin perustajan Timo Tolkin ja muiden jäsenten suhteet tulehtuivat niin pahasti, että yhteinen tulevaisuus oli mahdottomuus. Lopulta Kotipelto, Jens Johansson, Jörg Michael ja Lauri Porra päättivät jatkaa ja uudeksi kitaristiksi kiinnitettiin Matias Kupiainen.

– Paljon on tapahtunut viime elokuun jälkeen. Silloin meillä ei ollut bändiä, sille nimeä eikä biisejä. Nyt kuitenkin on uusi albumi Polaris valmis ja se julkaistaan 21. toukokuuta. Albumilla tullaan kuulemaan kaikkien muiden paitsi Jörgin tekemiä biisejä. Mukana on niin vanhaa tuttua Stratoa kuin aivan uusiakin elementtejä, Kotipelto paljastaa Staralle.

Bändin keikat käynnistyvät 15. toukokuuta Englannista, minkä jälkeen Stratovarius esiintyy toukokuun aikana myös muun muassa Venäjällä. Ensimmäiset Suomen keikat ovat yhtyeen ohjelmassa kesäkuussa. Kiirettä tulee riittämään myös syksyllä, milloin kalenterissa on ainakin Yhdysvaltojen ja Kanadan kiertueet.

Tomi Olli

Uusimmat