Madonnan Helsingin konsertin oudoille vaatimuksille nauretaan maailmalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomeen elokuun alkupuolella konsertoimaan saapuva Madonna vaatii keikkapaikkana toimivan Helsingin Jätkäsaaren edustan merialueen tyhjentämistä ulkopuolisista konsertin ajaksi. Sama vaatimus koskee myös alueen ilmatilaa.

Nyt nämä Madonnan – tai suomalaisen keikkajärjestäjän – oudot vaatimukset ovat nousseet otsikoihin myös maailmalla. Monet viihdelehdet ovat ihmetelleet vaatimuksia merialueen ja ilmatilan tyhjentämisestä. Helsingin ilmatila on suljettu edellisen kerran EU-kokouksen aikana, joten toimenpiteet olisivat poptähden konsertin turvajärjestelyiksi harvinaisen ylimitoitetut.

Asiasta uutisoineen Daily Star Sunday -brittilehden mukaan kyseessä ei olekaan turvajärjestelyt, vaan toimenpiteellä pyritään ehkäisemään liputtomien ihmisten pääsy konsertin lähialueelle. Normaalisti esimerkiksi Ruisrockissa ja muissa rannalla järjestetyissä tapahtumissa ihmiset pääsevät vapaasti veneilemään lähelle rantaa. Lehden mukaan paikalliset asukkaat ovat näreissään suunnitelmista.

– Kuka Madonna oikein luulee olevansa? 80.000 ihmistä noin pienellä alueella on pelkkä vitsi. Ei täällä ole mahdollisuutta noin monen ihmisen käsittelemiseen, Järkäsaaren asukkaaksi kuvailtu lähde kertoi.

– Madonna ei löytänyt Suomesta tarpeeksi suurta stadionia, joten hänen faninsa joutuvat valtaamaan kokonaisen saaren. Kuitenkin estääkseen konsertin ilmaisen katsomisen Madonnan ja konsertin järjestäjien tulee sulkea merialue. Hän on myös huolissaan siitä, että ihmiset vuokraavat helikopterin nähdäkseen keikan, joten ilmatilakin pitää sulkea.

Lehti ei kuitenkaan kerro kuinka mahdollisen helikopterin vuokranneet aikovat kuulla Madonnan laulua kopteriin.