Madonnan adoptio sai hallituksen hyväksynnän

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parhaillaan Malawissa adoptioreissulla oleva supertähti Madonna aikoo hankkia maasta jo toisen adoptiolapsen. Maanantaina suunnitelma koki takaiskun, mutta eilen asia nytkähti eteenpäin.

Paikallinen tuomioistuin päätti maanantaina, että asian käsittelyä jatketaan vasta tänään perjantaina. Eilen torstaina Malawin hallitus ilmoitti kuitenkin tukevansa Madonnan adoptiota. Asiasta kertoi maan tiedotusministeri Patricia Kaliati.

Maan korkein oikeus jatkaa asian käsittelyä tänään. Hallituksen kanta voi kuitenkin vaikuttaa lopputulokseen. Poptähti aikoo adoptoida maasta nelivuotiaan Mercy James -tytön, mutta suunnitelma on saanut kovaa vastustusta sekä Malawissa että muualla maailmassa.

Malawin hallitus joutui kovan kritiikin kohteeksi jo vuonna 2006, kun Madonna adoptoi maasta edellisen lapsensa David Bandan. Tuolloin popparin väitettiin saaneen asemansa takia eriarvoista kohtelua, sillä adoptio hoitui ennätysnopeasti. Myös tällä kertaa raha vaikuttaa ilmeisesti lopputulokseen.

– Madonna on ollut meille hyvä. Hän on tukenut yli 25.000 orpoa tässä maassa ja hän on osoittanut voivansa pitää huolta Davidista. Harvalla rikkaalla ihmisellä on aikaa lentää tänne saakka tukemaan malawilaisia lapsia, ministeri kertoi uutistoimisto Reutersille.