Kuorosotalaiset festarikeikalle Tulivuorirockiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lappajärvellä järjestetään 5. – 6. kesäkuuta perinteinen Tulivuorirock. Tapahtuman ajankohta on muuttunut elokuun loppupuolen festarista kesän käynnistäjäksi.

Lauantaina 6. kesäkuuta Halkosaaren huvikeskuksessa esiintyy muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen vahvaa paluuta tekevä Stratovarius. Bändin uusi albumi Polaris ilmestyi juuri tällä viikolla, eli bändi matkaa mukavassa myötätuulessa.

Yhtyeen kiertue käynnistyy 15. toukokuuta Englannista, jonka jälkeen ennen Tulivuorirockia on kalenterissa myös kaksi Venäjän keikkaa. Bändin vokalisti ja yksi Tulivuorirockin järjestäjistä Timo Kotipelto on luonnollisesti mielissään siitä, että Stratovariuksen ensimmäinen Suomen keikka on juuri Lappajärvellä.

– Mahtava homma, että aikataulut osuivat näin mainiosti. Keikkaanhan tuo aina oman lisätunnelman, kun katsomossa on paljon tuttuja kasvoja, Kotipelto kommentoi.

Tulivuorirockissa nautitaan edelleen myös Kuorosodan huumasta, kun voittoisat kuorolaiset kapuavat estradille. Lisäksi mukana ovat Rujoa Taidetta -albumillaan Suomen virallisella listalla komeasti esiintynyt vaasalainen ikiliikkuja Klamydia.

Lisäksi tapahtumassa nähdään keväällä uuden albuminsa julkaissut Celesty, suomalaisten cover-bändien aateliin kuuluva Telaketju, euroviisukarsinnoista tuttu Passionworks, Gary Keskisen luotsaama Monday sekä järviseutulaista osaamista edustava Street. Illan juonnosta vastaan aiempien vuosien tapaan kraaterikunnan oman kasvatti, näyttelijä-muusikko Jussi Lampi.