Britneyn kuvakohu: Yleisö sai kuvata – ammattilaiset eivät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parhaillaan Helsingin Hartwall Areenalla esiintyvä supertähti Britney Spears esitti ennen konserttiaan paikalle saapuville medioille ehkäpä jopa historian tiukimman kuvaussopimuksen.

Popparin tiimin latelemat ehdot olivat niin hurjat, että mediat sekä Suomessa että Ruotsissa asettivat koko konsertin boikottiin. Ammattilaisia lehtikuvaajia konsertissa ei siis ollut, mutta amatöörikuvaajia sitäkin enemmän. Kuvakohu oli useimpien tiedossa ja lisäksi paikan päällä ”minkäänlainen kuvaaminen” oli kielletty suurilla kieltotauluilla.

Jyrkästä kuvauskiellosta huolimatta yleisön kuvaamista ei yllättäen valvottu lainkaan. Kiellon soveltaminen aiheuttikin laajaa ihmetystä, sillä nekin jotka olivat ottaneet kameran mukaansa vain varmuuden vuoksi, kaivoivat kamerat kasseistaan ja kuvasivat täysin avoimesti sekä valokuvia että videokuvaa järjestysmiesten välittämättä. Pikaisen arvion mukaan areenalla kuvattiin lähes tauottomasti useammalla sadalla kameralla, jopa aivan järjestysmiesten silmien alla.