Televisiosuosikki Conan O’Brien edelleen vaikeuksissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin suosittu televisioisäntä Conan O’Brien astui äskettäin suuriin saappaisiin, kun hän sai vedettäväkseen Yhdysvaltojen maineikkaimman keskusteluohjelman. Jay Lenon seuraajan pesti NBC-kanavan Tonight-lippulaivassa ei ole kuitenkaan sujunut odotusten mukaan.

Aiemmin myöhäisillassa ronskejakin vitsejä laukonut Conan O’Brien ei ole kyennyt saamaan amerikkalaisia katsojia ruutujen ääreen alkuillasta edeltäjänsä tavoin. Samaan aikaan hänen kovin kilpailijansa, CBS-kanavan David Letterman, on kasvattanut katsojamääräänsä selvästi.

Pian Conanin aloittamisen jälkeen kanava ilmoitti olevansa luottavainen menestyksen suhteen ja että tuloksia odotetaan vasta myöhemmin. Nyt pestin alkamisesta on kulunut jo pitkään, eikä valoa näy tunnelin päässä. Lettermanilla on tällä hetkellä keskimäärin 800.000 katsojaa enemmän kuin O’Brienilla. Se on suurin marginaali sitten vuoden 2000. O’Brienia seuraa noin 2,82 miljoonaa ja Lettermania noin 3,6 miljoonaa katsojaa.

Ohjelmien katsojakuntien ikärakenne on sekin muuttunut, sillä aiemmin ohjelmien katsojakunta oli pääosin samanikäistä. Nykyisin Conan O’Brien vetää ruutujen ääreen keskimäärin kymmenen vuotta nuorempaa väkeä kuin David Letterman. Tällä on suuri merkitys mainoskampanjoiden myynnissä, sillä NBC-kanavan mukaan nuoret katsojat ovat arvokkaampia. Kisa jatkuu tiukkana, ja keskiviikkona Letterman veti pidemmän korren saadessaan vieraaksi The Beatles -tähti Paul McCartneyn.