Maailmanhistorian suurin televisiotähti kuoli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanhistorian tunnetuin televisiokasvo, uutisankkuri Walter Cronkite, on kuollut. Hän menehtyi tänään pitkäaikaiseen sairauteen 92-vuotiaana.

Television alkuajoilta, vuodesta 1962 lähtien, uutisankkurina toiminut Walter Cronkite oli todellinen synonyymi televisiotähdelle – hieman samaan tapaan kuin Teija Sopanen aikoinaan Suomessa. Cronkite tunnettiin kuitenkin maailmanlaajuisesti. Hänen aktiiviuransa televisiossa päättyi vasta vuonna 1981.

– On vaikea kuvitella CBS-kanavaa, journalismia ja Yhdysvaltoja ilman Walter Cronkitea. Hän oli enemmän kuin pelkkä luotettavin ja paras uutisankkuri. Hän ohjasi amerikkalaiset läpi monien kriisien, tragedioiden ja myös upeimpien hetkien, uutisjohtaja Sean McManus kertoi kanavallaan.

Walter Cronkite äänestettiin lukuisia kertoja Yhdysvaltojen luotettavimmaksi mieheksi. Aikoinaan Yhdysvalloissa oli vain kolme televisiokanavaa ja päivässä kolme uutislähetystä. Koko kansakunta seurasi tuolloin ilta illan jälkeen mitä Walter Cronkitella oli kerrottavanaan. Hän kertoi amerikkalaisille esimerkiksi John F. Kennedyn murhasta, ensimmäisestä kuulennosta ja Vietnamin sodasta.

Televisiotähden arvostuksesta kertoo myös se, että jopa Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama esitti surunvalittelunsa hänen poismenonsa johdosta. Presidentin mukaan amerikkalaiset menettivät luotetun ikonin ja rakkaan ystävän.