Myrsky ja suuri tulipalo – katastrofi lähellä jättifestivaaleilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Benicassimissa Espanjassa tänä viikonloppuna järjestettävä The FIB Heineken -festivaali on joutunut luonnonvoimien armoille. Ensimmäinen festivaalipäivä sujui normaalisti, mutta perjantain ja lauantain välisenä yönä alueelle iski raju myrsky.

Viihdelehti Staran paikan päältä saamien tietojen mukaan rajuilma tuhosi lavakalustoa huomattavan paljon. Alueelta jouduttiin lisäksi evakuoimaan peräti 50 talon asukkaat myrskyn aiheuttaman suuren tulipalon takia. Palo on nyt saatu sammutettua, mutta lavarakennelmat ovat edelleen vaurioituneita kovan tuulen takia.

Nyt 13. kertaa järjestettävän festivaalin toinen päivä oli vielä tänä aamuna peruuntua kokonaan, eikä yhtyeiden busseja päästetty lainkaan alueelle. Juuri tulleiden tietojen mukaan toinen festaripäivä pyritään kuitenkin lopulta hoitamaan tuhoista huolimatta. Päälavan pressuista yli puolet on lentänyt taivaan tuuliin ja myös osa esiintymistelttojen pressuista on poissa. Päivän pääesiintyjiä ovat Lily Allen ja Franz Ferdinand.