FIB-festarimyrskyn aallot lyövät myös Ilosaareen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutisoimme eilen useaan otteeseen suoraan Espanjasta tänä viikonloppuna järjestettävän The FIB Heineken -festivaalin kaaoksesta. Nyt Benicassimin alueelle iskenyt rajuilma näkyy myös Suomessa, kun brittiläinen Maximo Park on joutunut perumaan sunnuntaisen Ilosaarirockin keikkansa.

Espanjassa raju myrsky oli jo peruuttaa koko tapahtuman toisen festaripäivän aamuna, mutta bändit pääsivät lopulta nousemaan myrkyn repimille ja riekaleisille konserttilavoille. Festarialue oli kuitenkin koko yön ja aamupäivän suljettuna viranomaisten käskystä. Bändit päästettiin aluelle vasta iltapäivällä kun kaikki lavat oli tarkastettu.

Yöllisen rajuilman, suuren tulipalon ja alueen evakuoinnin takia brittiläisen Maximo Park -yhtyeen kalustoa ei saatu ajoissa pois espanjalaiselta festarialueelta, joten bändi joutuu siksi jättämään tämän päivän Ilosaaren keikan väliin. Yhtyeen tilalla esiintyy kotimainen Apocalyptica. Ilosaarirock on tuttuun tapaan loppuunmyyty jo etukäteen. Joensuun Laulurinteelle kokoontuu viikonloppuna 21.000 festarivierasta.