Taas vakava festariromahdus – nyt kuoli yksi ja kymmeniä loukkaantui

Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroopassa raivoavat voimakkaat myrskyt ovat aiheuttaneet viikonlopun aikana paljon tuhoa myös kesäfestivaaleilla. Perjantain ja lauantain välisenä yönä rajumyrsky tuhosi festarialuetta Espanjassa. Kuolonuhreilta vältyttiin toisin kuin kahdessa muussa tapauksessa.

Torstaina kaksi ihmistä kuoli ja kahdeksan loukkaantui Madonnan konserttilavan romahtaessa Marseillesissa, Ranskassa. Turman syy on vielä hämärän peitossa. Alustavien tietojen mukaan yksi lavan kattoa nostaneista neljästä nosturista olisi kaatunut. Poliisi tutkii parhaillaan onnettomuuden syytä.

Nyt myös Trencinissä, Slovakiassa, myrsky on aiheuttanut vakavaa vahinkoa. Lauantai-iltana rajuilma nimittäin romahdutti ylläen suuren festariteltan Pomoda-festivaaleilla. Turmassa menehtyi yksi ihminen. Lisäksi 15 loukkaantui vakavasti ja 38 lievästi.

– Kaikki kävi niin nopeasti. Yhtäkkiä lattialla makasi ihmisiä yltä päältä veressä. Se oli kauheaa, Lucia Madarasova kertoi Reuters-uutistoimistolle.

Festivaaleille osallistui yhteensä yli 33.000 ihmistä. Onnettomuudessa romahtaneessa teltassa oli turmahetkellä satoja ihmisiä.