Harry Potter ja puoliverinen prinssi ennätykseen myös Suomessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perjantaina ensi-iltansa myös Suomessa saanut Harry Potter ja puoliverinen prinssi keräsi ensi-iltaviikonloppunaan 75.748 katsojaa, mikä on kuluvan vuoden ennätysavaus. Torstain ennakkonäytökset mukaan lukien uusi Harry Potter -elokuva keräsi kaikkiaan 86.024 katsojaa.

Kakkossijaa vuoden tähänastisessa tilastossa pitää Ice Age 3: Dinosaurusten aika, joka keräsi avausviikonloppunaan heinäkuun alussa 51.133 katsojaa. Harry Potter ja puoliverinen prinssi on järjestyksessään kuudes J.K. Rowlingin rakastettuihin kirjoihin perustuva Potter-leffa, ja elokuvaa tähdittävät tuttuun tapaan Daniel Radcliffe, Rupert Grint ja Emma Watson sekä Suomessakin viime viikolla vierailleet James ja Oliver Phelps.

Potter-sarjassa on jäljellä vielä kaksi elokuvaa: Harry Potter ja kuoleman varjelukset 1, joka saa ensi-iltansa 19. marraskuuta 2010, sekä Harry Potter ja kuoleman varjelukset 2, joka saa ensi-iltansa 15. heinäkuuta 2011.