Tämän takia Nelly Furtado vaihtoi laulukieltään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu r&b-laulaja Nelly Furtado on tehnyt uusimman albuminsa yllättäen espanjankielellä. Nyt on paljastunut miksi kanadalaissyntyinen poppari teki päätöksen vaihtaa kieltä pitkän ja menestyksekkään englanninkielisen uran jälkeen.

Sukujuuriltaan portugalilainen tähti kertoi lehtihaastattelusa kyllästyneensä englanninkielisten lyriikoiden kirjoittamiseen, koska sillä kielellä on hänen mukaansa vaikeampi saada aikaan intohimoisia sanoituksia. Neljätoistavuotiaana espanjaa ja portugalia oppinut laulaja päätti lopulta kirjoittaa koko Mi Plan -albuminsa espanjaksi.

– Olen tehnyt kymmenen vuotta musiikkia englanniksi, mutta sitten törmäsin seinään. Tunsin, että siinä vaiheessa oli aika tehdä ratkaisu. Olen aina pitänyt esiintymisestä espanjaksi tai portugaliksi, jotka ovat molemmat latinalaisia kieliä. Voin eläytyä paremmin tällaisella kielellä, joten kappaleista tulee enemmän intiimejä ja henkilökohtaisempia, Nelly Fortado kertoi TeenMusic -julkaisun mukaan.

Furtadon Mi Plan -albumi julkaistaan kansainvälisesti 9. syyskuuta.

Nelly Furtado nousi ensimmäisen kerran hittilistoille jo 2000-luvun alussa, mutta tuolloin megamenestys sai vielä odottaa. Muutama vuosi myöhemmin hän palasi musiikkimarkkinoille ja vuoden 2006 Loose-levy olikin sitten jo todellinen hittilevy. Timbalandin kanssa yhteistyössä tehdyltä levyltä lohkaistiin useita ykköshittejä. Heinäkuussa 2008 hän avioitui salaa ääniteknikko Demacio ”Demo” Castellon kanssa.